About: Porovnání výtěžnosti a senzorických vlastností masa okouna říčního (Perca fluviatilis L.) chovaného v intenzivním a extenzivním systému     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Slaughter value (carcass, fillet with skin, skinned fillet), proportion of usable and waste part of body, sensory characteristics were compared in two comparable groups of Eurasian perch reared in intensive culture (age 1+; mean body weight (W) 141,2; formulated feed) and pond conditions (age 3+; W 147,3; natural feed). No significant impact of culture system (intensive vs. extensive) on slaughter yield of main products was found: gutted perch 86,8 vs. 88,4 %, carcass 51,4 vs. 50,2 %, fillet with skin 44,0 vs. 44,9 % and skinned fillet 33,4 vs. 32,7 %. Cultured perch had significant increased hepatosomatic index (HSI; 2,3 vs. 1,7) and index of perivisceral fat (PvSI; 2,9 vs. 0,6) and reduced gonads (GSI; 5,4 vs. 6,9). No significant differencies were found by sensory analysis in flavour, off-flavour, aroma and consistence of fillet without skin. (en)
  • Bylo provedeno porovnání výtěžnosti (opracovaného trupu, filetů s kůží, filetů bez kůže), stanovení podílu využitelných a odpadních partií těla a senzorických a technologických vlastností masa okouna chovaného ve dvou různých systémech. Sledování proběhlo u biometricky vyrovnaných skupin okounů odchovaných v intenzivních podmínkách recirkulačního systému (věk 1+; průměrná hmotnost (W) 141,2 g; peletované krmivo) a v extenzivních podmínkách rybničního chovu (věk 3+; 147,3 g; přirozená potrava). Nebyl zjištěn významný vliv způsobu odchovu (intenzivní vs. extenzivní) na výtěžnost hlavních produktů: okoun kuchaný 86,8 vs. 88,4 %; opracované tělo 51,4 vs. 50,2 %; filety s kůží 44,0 vs. 44,9 % a bez kůže 33,4 vs. 32,7 %. Intenzivně chované ryby měly signifikantně vyšší hepatosomatický index (HSI; 2,3 vs. 1,7) a index periviscerálního tuku (PvSI; 2,9 vs. 0,6) a redukované gonády (GSI; 5,4 vs. 6,9). Senzorická analýza neprokázala významné rozdíly v parametrech chuti, pachuti, vůně a konzistence filetů bez kůž
  • Bylo provedeno porovnání výtěžnosti (opracovaného trupu, filetů s kůží, filetů bez kůže), stanovení podílu využitelných a odpadních partií těla a senzorických a technologických vlastností masa okouna chovaného ve dvou různých systémech. Sledování proběhlo u biometricky vyrovnaných skupin okounů odchovaných v intenzivních podmínkách recirkulačního systému (věk 1+; průměrná hmotnost (W) 141,2 g; peletované krmivo) a v extenzivních podmínkách rybničního chovu (věk 3+; 147,3 g; přirozená potrava). Nebyl zjištěn významný vliv způsobu odchovu (intenzivní vs. extenzivní) na výtěžnost hlavních produktů: okoun kuchaný 86,8 vs. 88,4 %; opracované tělo 51,4 vs. 50,2 %; filety s kůží 44,0 vs. 44,9 % a bez kůže 33,4 vs. 32,7 %. Intenzivně chované ryby měly signifikantně vyšší hepatosomatický index (HSI; 2,3 vs. 1,7) a index periviscerálního tuku (PvSI; 2,9 vs. 0,6) a redukované gonády (GSI; 5,4 vs. 6,9). Senzorická analýza neprokázala významné rozdíly v parametrech chuti, pachuti, vůně a konzistence filetů bez kůž (cs)
Title
  • Porovnání výtěžnosti a senzorických vlastností masa okouna říčního (Perca fluviatilis L.) chovaného v intenzivním a extenzivním systému
  • Porovnání výtěžnosti a senzorických vlastností masa okouna říčního (Perca fluviatilis L.) chovaného v intenzivním a extenzivním systému (cs)
  • Comparative study of the slaughter yield and sensory analysis of flesh Eurasian perch (Perca fluviatilis L.) cultured in intensive and extenxive conditions (en)
skos:prefLabel
  • Porovnání výtěžnosti a senzorických vlastností masa okouna říčního (Perca fluviatilis L.) chovaného v intenzivním a extenzivním systému
  • Porovnání výtěžnosti a senzorických vlastností masa okouna říčního (Perca fluviatilis L.) chovaného v intenzivním a extenzivním systému (cs)
  • Comparative study of the slaughter yield and sensory analysis of flesh Eurasian perch (Perca fluviatilis L.) cultured in intensive and extenxive conditions (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/08:00008927!RIV09-MZE-12610___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ME 853), P(QF4118), Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 387650
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/08:00008927
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Percidae; slaughter yield; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [660320EDEEC1]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 44
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kouřil, Jan
  • Stejskal, Vlastimil
  • Hamáčková, Jitka
  • Vácha, F.
  • Cepák, M.
  • Vejsada, P.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software