Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Treska chovaná (Gadus morhua L) do průměru 2 kg byla krmena extrudovaným suchým krmivem s přídavkem rybího oleje nebo sojového oleje a to od srpna do října 2004. Následně všechny ryby byly krmeny rybím olejem v základní stravě a to od října do prosince. Analýzou každého druhého týdne odkrmu se ukázalo, že podíl 18:2n-6 se lineárně zvýšil u skupiny tresek krmených sojovým olejem (SO-skupina), naproti tomu podíl 20:1n-9 a 20:5n-3 se snížil. Zabudování podílu 18:2n-6 bylo vyšší než jeho případné naředění. Analýza ukázala, že 18:2n-6 byl zabudovaný do phospholipidů (PL), zatímco akumulace v triacylglycerolech (TG) byla na nižší úrovni (p = 0.13). (cs)
- Farmed Atlantic cod (Gadus morhua L) averaging 2 kg were fed extruded dry feed added either fish oil or soybean oil (total replacement) from August to October 2004. Thereafter all fish were fed the fish oil based diet from October to December. Analyses performed every second week showed that 18:2n-6 increased linearly in cod fed soybean oil (SO-group), while 20:1n-9 and 20:5n-3 decreased. The incorporation rate of 18:2n-6 was higher than dilution. Analyses revealed that 18:2n-6 was incorporated in phospholipids (PL) whereas the accumulation in triacylglycerols (TG) was less pronounced (p = 0.13).
- Farmed Atlantic cod (Gadus morhua L) averaging 2 kg were fed extruded dry feed added either fish oil or soybean oil (total replacement) from August to October 2004. Thereafter all fish were fed the fish oil based diet from October to December. Analyses performed every second week showed that 18:2n-6 increased linearly in cod fed soybean oil (SO-group), while 20:1n-9 and 20:5n-3 decreased. The incorporation rate of 18:2n-6 was higher than dilution. Analyses revealed that 18:2n-6 was incorporated in phospholipids (PL) whereas the accumulation in triacylglycerols (TG) was less pronounced (p = 0.13). (en)
|
Title
| - Impact of dietary oil source on product quality of fanned Atlantic cod, Gadus morhua
- Účinek získaného oleje ze stravy na zlepšení produkce kvalitních tresek, Gadus morhua (cs)
- Impact of dietary oil source on product quality of fanned Atlantic cod, Gadus morhua (en)
|
skos:prefLabel
| - Impact of dietary oil source on product quality of fanned Atlantic cod, Gadus morhua
- Účinek získaného oleje ze stravy na zlepšení produkce kvalitních tresek, Gadus morhua (cs)
- Impact of dietary oil source on product quality of fanned Atlantic cod, Gadus morhua (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12610/07:00007917!RIV08-MSM-12610___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12610/07:00007917
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - farmed cod; soybean oil; fatty acids; sensory quality; texture; gaping; storage (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Picková, Jana
- Johnsson, L.
- Morkore, T.
- Netteberg, Ch.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |