About: Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The effect of food supply on gonadal development of females and males of barb (Barbus barbus L.) was examined monitoring of gonads, its developmental stages respectively, from out off spawning season until the first reproduction activity. Barbs were devided into three groups feeding at different food quality levels expressed as proportion of natural and artificial food. Therefore, gonadosomatic index (GSI) was calculated and histological preparations were made from gonadal tissue at the beginning and end of study. The developmental stage IV was achieved in 34 % of females fed on the highest ration of natural food (40%) and were found almost able to ovulate. In the second group, developmental stage IV was similarly found in 32 % of females fed on 22% of natural food, but no female ready to ovulate was reported. Finally, in the last group, where barbs were allowed to feed on artificial diet only, developmental stage IV was not found. In males, positive effect of natural food supply on gonadal developme (en)
  • U ročků parmy obecné byl proveden experiment ukončený pohlavní dospělostí odchovávaných parem. Na začátku a na konci pokusu byly odebrány vzorky pohlavní tkáně pro stanovení jejich vývojového stádia a k určení pohlavní zralosti jednotlivých ryb. Parmy byly v průběhu pokusu krmeny rozdílným podílem živočišné a granulované potravy. Pro vyhodnocování pohlavní zralosti byl vypočítán GSI (gonadosomatický index) a byly použity histologické preparáty zhotovené z odebraných gonád. Bylo prokázáno, že jikernačky parmy krmené největším podílem živočišné potravy (40 % mražený plankton), dosáhly nejvyššího IV. stupně vývoje gonád a to u 34 % z celkového počtu sledovaných jikernaček, kdy jedna byla takřka schopná výtěru. Ve skupině krmené mraženým planktonem z 22 % bylo tohoto stádia dosaženo u 32 % sledovaných jikernaček, ale ani jedna nebyla schopná výtěru. Ve skupině krmené pouze suchou granulovanou potravou se toto stádium nevyskytovalo vůbec. U mlíčáků, kterým byla do potravy přidána určitá složka živočišného
  • U ročků parmy obecné byl proveden experiment ukončený pohlavní dospělostí odchovávaných parem. Na začátku a na konci pokusu byly odebrány vzorky pohlavní tkáně pro stanovení jejich vývojového stádia a k určení pohlavní zralosti jednotlivých ryb. Parmy byly v průběhu pokusu krmeny rozdílným podílem živočišné a granulované potravy. Pro vyhodnocování pohlavní zralosti byl vypočítán GSI (gonadosomatický index) a byly použity histologické preparáty zhotovené z odebraných gonád. Bylo prokázáno, že jikernačky parmy krmené největším podílem živočišné potravy (40 % mražený plankton), dosáhly nejvyššího IV. stupně vývoje gonád a to u 34 % z celkového počtu sledovaných jikernaček, kdy jedna byla takřka schopná výtěru. Ve skupině krmené mraženým planktonem z 22 % bylo tohoto stádia dosaženo u 32 % sledovaných jikernaček, ale ani jedna nebyla schopná výtěru. Ve skupině krmené pouze suchou granulovanou potravou se toto stádium nevyskytovalo vůbec. U mlíčáků, kterým byla do potravy přidána určitá složka živočišného (cs)
Title
  • Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád
  • The effect of food supply on gonadal development of females and male of barb (Barbus barbus) in controlled conditions (en)
  • Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád
  • The effect of food supply on gonadal development of females and male of barb (Barbus barbus) in controlled conditions (en)
  • Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/06:00007000!RIV07-MSM-12610___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 25-32
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506729
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/06:00007000
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Barbus barbus; gonads; breed under controlled conditions; histology; diet (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [690BA2E12A0B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin VÚRH Vodňany
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 42
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kozák, Pavel
  • Policar, Tomáš
  • Hamáčková, Jitka
  • Vorlíčková, P.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 74 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software