About: Krmné obiloviny ve vztahu k senzorickým vlastnostem masa kapra (Cyprinus carpio). Vztah vodního prostředí, technologie chovu a kvalita masa tržního kapra.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Supplemental cereal feeding (wheat, corn, barley, rye and triticale) and its effect on organoleptic characteristics of common carp (Cyprinus carpio) flesh were investigated in fish from ponds in Třeboň region (Czech Republic). Panel of evaluators judged odour, taste, flavour and consistence of fish flesh. A protocol with an unstructured graphic scale was used for expressing the intensity of perception. Ten evaluators participated to the classification and the evaluation was repeated two-times. Statistically conclusive influence (at the level of significance p < 0,05) of cereals additional feeding on organoleptic characteristics of common carp flesh wasn't proved. (en)
  • V oblasti vybraných rybníků Třeboňské pánve bylo sledováno použití některých doplňkových krmiv (pšenice, kukuřice, triticale, ječmen, žito) a jejich vliv na organoleptické vlastnosti masa tržního kapra (Cyprinus carpio). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byla použita nestrukturovaná grafická stupnice. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a hodnocení bylo 2 krát opakováno. Při hodnocení sledovaných vjemů (při hladině významnosti p < 0,05) nebyl prokázán statisticky průkazný vliv přikrmovaného obilí na organoleptické vlastnosti masa kapra.
  • V oblasti vybraných rybníků Třeboňské pánve bylo sledováno použití některých doplňkových krmiv (pšenice, kukuřice, triticale, ječmen, žito) a jejich vliv na organoleptické vlastnosti masa tržního kapra (Cyprinus carpio). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byla použita nestrukturovaná grafická stupnice. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a hodnocení bylo 2 krát opakováno. Při hodnocení sledovaných vjemů (při hladině významnosti p < 0,05) nebyl prokázán statisticky průkazný vliv přikrmovaného obilí na organoleptické vlastnosti masa kapra. (cs)
Title
  • Krmné obiloviny ve vztahu k senzorickým vlastnostem masa kapra (Cyprinus carpio). Vztah vodního prostředí, technologie chovu a kvalita masa tržního kapra.
  • Cereal additional feeding in relation to organoleptic characteristic of common carp flesh. Relation of environment, fish culture and common carp flesh quality (en)
  • Krmné obiloviny ve vztahu k senzorickým vlastnostem masa kapra (Cyprinus carpio). Vztah vodního prostředí, technologie chovu a kvalita masa tržního kapra. (cs)
skos:prefLabel
  • Krmné obiloviny ve vztahu k senzorickým vlastnostem masa kapra (Cyprinus carpio). Vztah vodního prostředí, technologie chovu a kvalita masa tržního kapra.
  • Cereal additional feeding in relation to organoleptic characteristic of common carp flesh. Relation of environment, fish culture and common carp flesh quality (en)
  • Krmné obiloviny ve vztahu k senzorickým vlastnostem masa kapra (Cyprinus carpio). Vztah vodního prostředí, technologie chovu a kvalita masa tržního kapra. (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/06:00006985!RIV07-MSM-12610___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 101-104
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 482541
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/06:00006985
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cereals; common carp; sensoric evaluation; flesh quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [117F7E8CBBC7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin VÚRH Vodňany
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 42
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vácha, František
  • Hůda, J.
  • Vejsada, P.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software