Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The microbiological and sensory changes of carp fillets in different storage conditions were studied. A total number of 80 packaged and unpacked fish samples from freshly killed carp were used. Samples were stored at 3 oC and l5 oC. Mesophilic viable counts, psychrotrophic viable counts, coliform bacteria, enterococci and Escherichia coli were examined during storage. A numeric scale from 1-3 was used for the sensoric analysis. The samples were evaluated for appearance, texture, colour and odour. Mesophilic counts and psychrothropic counts reached 109 cfu.g-1 and 106 cfu.g-1, when stored unpacked at l5 oC.. Lower counts were found when the samples were packaged. The fillets were unacceptable for consumers after 3 to 6 days of storage. Storage of the fillets at 3 oC was more acceptable than that above. Mesophilic viable counts and psychrotrophic viable counts reached 1.8.109 and 5.6.108 cfu.g-1 (unpacked samples) and 1.2.107 and 1.3.106 cfu.g-1 (packaged samples) after 14 days storage. The judges consi (en)
- Byly studovány mikrobiologické a senzorické změny na filetech z kapra v rozdílných skladovacích podmínkách. Celkem bylo zkoumáno 80 balených a nebalených vzorků z čerstvě zabitých ryb. Vzorky byly skladovány při 3 a 15 oC. Během skladování byly sledovány mesofilní, psychrotrofní bakterie, enterokoky a zárodky Escherichia coli. Numerická stupnice o třech stupních (1-3) byla použita pro sensorickou analýzu. Vzorky byly hodnoceny podle vzhledu, textury, barvy a vůně. Počty mesofilních a psychrotrofních orgamismů dosáhly 109 cfu. g-1 and 106 cfu.g-1, když se skladovaly nebalené při 15 oC. Nižší počty zárodků byly nalezeny na balených vzorcích. Filety byly pro konzumenta nepřijatelné po 3 až 6 dnech skladování. Skladování při 3 oC je přijatelnější. Počty mesofilních a psychrotrofních zárodků dosáhly 1.8.109 a 5.6.108 cfu_g (nebalené vzorky) a 1.2.207 a 1.3.106 cfu/g (balené vzorky) po14 dnech skladování. Vzorky byly po 12 dnech pro konzumenta nepřijatelné. Počty coliformních bakterií a enterokoků
|
Title
| - The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions
- The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (en)
- The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (cs)
|
skos:prefLabel
| - The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions
- The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (en)
- The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12610/03:00005077!RIV/2004/GA0/126104/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12610/03:00005077
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fish; microbiology; sensory panel; storage conditions (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Křížek, Martin
- Vácha, František
- Cupáková, Š.
- Vorlová, L.
- Lukášová, J.
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |