About: Složení a výběrovost potravy plůdkem jelce jesena (Leuciscus idus) v rybničních podmínkách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V podmínkách rybničního chovu byla v letním období 1997 studována potravní biologie plůdku jelce jesena nasazeného v bikultuře s K1+ v obsádkách odpovídajících 1,23 - 1,6 mil Je0 na hektar.. Hlavní potravou plůdku byla předkládaná krmná směs pšeničného šrotu s krevní moučkou, která tvořila celkem 87% obsahu trávicího traktu. Mezi přirozenými potravními složkami byly nejvíce zastoupeny nárosty (4,6%), detrit (2,8%) a makrofyta (2,4%). Živočišná potrava byla reprezentována především náletem (0,3%), krustaceoplanktonem (1,4%) a larvami pakomárů (1,6%), a to jak fytofilními, tak bentickým Chironomus plumosus, který byl plůdkem konzumován až do velikosti odpovídající 25-30 (max 31,0) % TL ryby.
  • Food biology of ide fry was studied under pond farming conditions during summer 1997. Ise sac fry was stocked in biculture with 1+ common carp (Cyprinus carpio) in densities corresponding to 1,23 - 1,6 million larvae per hectar. Crushed wheat mixed withblood meal was the main food item of ide fry, amounting to 87% of the whole gut content. Among natural food items, periphyton (4,6%), detritus (2,8%) and macrophyte debris (2,4%) were most frequent. Animal food was represented particularly by crustaceop lankton (1,4%), chironomid larvae (1,6%) and terrestrial insect (0,3%). Phytophilous larvae prevailed among chironomids but large benthic species Chironomus plumosus was ingested up to size corresponding to 25-30 (max 31,0) % fish TL. (en)
Title
  • Složení a výběrovost potravy plůdkem jelce jesena (Leuciscus idus) v rybničních podmínkách
  • Složení a výběrovost potravy plůdkem jelce jesena (Leuciscus idus) v rybničních podmínkách (cs)
  • Food composition and selectivity in ide (Leuciscus idus) fry in pond aquaculture (en)
skos:prefLabel
  • Složení a výběrovost potravy plůdkem jelce jesena (Leuciscus idus) v rybničních podmínkách
  • Složení a výběrovost potravy plůdkem jelce jesena (Leuciscus idus) v rybničních podmínkách (cs)
  • Food composition and selectivity in ide (Leuciscus idus) fry in pond aquaculture (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/00:00002402!RIV/2001/MSM/126101/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 218
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 126100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Adámek, Zdeněk
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 726731
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/00:00002402
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Leuciscus idus, fry, food, pond conditions (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0AED1201D0EE]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Vodňany
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů ze IV. české ichtyologické konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adámek, Zdeněk
  • Sukop, Ivo
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický
https://schema.org/isbn
  • 80-85887-32-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software