About: Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Evaluation of texture parameters is based on the relationship between the chemical composition of meat, its structure and physical properties of the product. The methodology deals with the possibility of measuring meat texture profile in common carp by instrumental method. This procedure allows the detection of textural properties at lower cost and shorter timeframe. The results are independent on individual assessors and are not influenced by different experiences of evaluators. The methodology could also serve too fish farmers and processors to keep their products in good quality and can help them find new techniques of farming and processing at lower cost. Furthermore, to serve in development of new technologies for processing of products based on raw fish, or even in the choice of suitable additives (emulsifiers, stabilizers, etc.). (en)
  • Při hodnocení jednotlivých parametrů textury se vychází ze vztahu mezi chemickým složením masa, jeho strukturou a fyzikálními vlastnostmi produktu. V metodice se jako první zabýváme možností měření profilu textury masa kapra obecného instrumentální metodou. Postup umožňuje zjišťování jednotlivých texturních vlastností při nižších nákladech a v kratším časovém úseku. Výsledky jsou nezávislé na osobě hodnotitele, nejsou ovlivněny různými zkušenostmi hodnotitelů. Metodika může sloužit chovatelům a zpracovatelům zachovávat své produkty v dobré jakosti a pomůže jim hledat nové postupy chovu a zpracování při nižších nákladech. Dále poslouží při vývoji nových technologiích zpracování a při přípravě výrobků na bázi rybí suroviny, popřípadě i při výběru nových vhodných přídatných látek (emulgátorů, stabilizátorů atd.).
  • Při hodnocení jednotlivých parametrů textury se vychází ze vztahu mezi chemickým složením masa, jeho strukturou a fyzikálními vlastnostmi produktu. V metodice se jako první zabýváme možností měření profilu textury masa kapra obecného instrumentální metodou. Postup umožňuje zjišťování jednotlivých texturních vlastností při nižších nákladech a v kratším časovém úseku. Výsledky jsou nezávislé na osobě hodnotitele, nejsou ovlivněny různými zkušenostmi hodnotitelů. Metodika může sloužit chovatelům a zpracovatelům zachovávat své produkty v dobré jakosti a pomůže jim hledat nové postupy chovu a zpracování při nižších nákladech. Dále poslouží při vývoji nových technologiích zpracování a při přípravě výrobků na bázi rybí suroviny, popřípadě i při výběru nových vhodných přídatných látek (emulgátorů, stabilizátorů atd.). (cs)
Title
  • Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus
  • Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus (cs)
  • Texture profile analyse in common carp flesh using TA.XTPlus analyser (en)
skos:prefLabel
  • Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus
  • Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus (cs)
  • Texture profile analyse in common carp flesh using TA.XTPlus analyser (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12520/09:00010295!RIV10-MZE-12520___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH71011), Z(MSM6007665809)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Mze, Odbor rybářství, myslivosti a včelařství, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Inovativní způsob ohodnocení kvality masa kapra ve vztahu k použité technologii jeho odchovu; úspora času (ekonomický přínos je nepřímý)
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 325428
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12520/09:00010295
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 93/FROV JU
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • common carp; emulsifiers; texture profile (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EF49B966F034]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Fish Market, a.s., Rybářská 801, 379 85 Třeboň (IČ: 48203807)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 4/5654/2009-16230
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vácha, František
  • Vejsada, Pavel
  • Cepák, Miloš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12520
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software