Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Evaluation of texture parameters is based on the relationship between the chemical composition of meat, its structure and physical properties of the product. The methodology deals with the possibility of measuring meat texture profile in common carp by instrumental method. This procedure allows the detection of textural properties at lower cost and shorter timeframe. The results are independent on individual assessors and are not influenced by different experiences of evaluators. The methodology could also serve too fish farmers and processors to keep their products in good quality and can help them find new techniques of farming and processing at lower cost. Furthermore, to serve in development of new technologies for processing of products based on raw fish, or even in the choice of suitable additives (emulsifiers, stabilizers, etc.). (en)
- Při hodnocení jednotlivých parametrů textury se vychází ze vztahu mezi chemickým složením masa, jeho strukturou a fyzikálními vlastnostmi produktu. V metodice se jako první zabýváme možností měření profilu textury masa kapra obecného instrumentální metodou. Postup umožňuje zjišťování jednotlivých texturních vlastností při nižších nákladech a v kratším časovém úseku. Výsledky jsou nezávislé na osobě hodnotitele, nejsou ovlivněny různými zkušenostmi hodnotitelů. Metodika může sloužit chovatelům a zpracovatelům zachovávat své produkty v dobré jakosti a pomůže jim hledat nové postupy chovu a zpracování při nižších nákladech. Dále poslouží při vývoji nových technologiích zpracování a při přípravě výrobků na bázi rybí suroviny, popřípadě i při výběru nových vhodných přídatných látek (emulgátorů, stabilizátorů atd.).
- Při hodnocení jednotlivých parametrů textury se vychází ze vztahu mezi chemickým složením masa, jeho strukturou a fyzikálními vlastnostmi produktu. V metodice se jako první zabýváme možností měření profilu textury masa kapra obecného instrumentální metodou. Postup umožňuje zjišťování jednotlivých texturních vlastností při nižších nákladech a v kratším časovém úseku. Výsledky jsou nezávislé na osobě hodnotitele, nejsou ovlivněny různými zkušenostmi hodnotitelů. Metodika může sloužit chovatelům a zpracovatelům zachovávat své produkty v dobré jakosti a pomůže jim hledat nové postupy chovu a zpracování při nižších nákladech. Dále poslouží při vývoji nových technologiích zpracování a při přípravě výrobků na bázi rybí suroviny, popřípadě i při výběru nových vhodných přídatných látek (emulgátorů, stabilizátorů atd.). (cs)
|
Title
| - Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus
- Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus (cs)
- Texture profile analyse in common carp flesh using TA.XTPlus analyser (en)
|
skos:prefLabel
| - Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus
- Měření profilu textury masa kapra obecného za použití analyzátoru textury TA.XTPlus (cs)
- Texture profile analyse in common carp flesh using TA.XTPlus analyser (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12520/09:00010295!RIV10-MZE-12520___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH71011), Z(MSM6007665809)
|
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Mze, Odbor rybářství, myslivosti a včelařství, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Inovativní způsob ohodnocení kvality masa kapra ve vztahu k použité technologii jeho odchovu; úspora času (ekonomický přínos je nepřímý)
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12520/09:00010295
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - common carp; emulsifiers; texture profile (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Fish Market, a.s., Rybářská 801, 379 85 Třeboň (IČ: 48203807)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vácha, František
- Vejsada, Pavel
- Cepák, Miloš
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |