About: Antioxidative activity of patatin proteins purified from potato species     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V příspěvku byla hodnocena antioxidační aktivita patatinů a jejich štěpů. Patatiny byly purifikovány z hlíz vybraných druhů: S. tuberosum odrůdy Desirée a Kuras (kulturní druh), S. andigenum, S. phureja, S. stenotomum (netradiční kulturní druhy), S. chaucha, S. sucrense, S. vernei, S. gourlai a S. guerreonse (plané druhy). U všech purifikovaných patatinů vybraných druhů byla metodou ABTS stanovena antioxidační aktivita. V rámci vybraných genotypů byla zaznamenána variabilita, která se pohybovala od 0,031 (S. andigenum) do 0,142 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny patatinu. Antioxidační aktivita patatinových štěpů byla dle předpokladu vyšší a pohybovala se v rozpětí 4,25 (S. tuberosum, Desirée) do 42,80 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny štěpů.
  • V příspěvku byla hodnocena antioxidační aktivita patatinů a jejich štěpů. Patatiny byly purifikovány z hlíz vybraných druhů: S. tuberosum odrůdy Desirée a Kuras (kulturní druh), S. andigenum, S. phureja, S. stenotomum (netradiční kulturní druhy), S. chaucha, S. sucrense, S. vernei, S. gourlai a S. guerreonse (plané druhy). U všech purifikovaných patatinů vybraných druhů byla metodou ABTS stanovena antioxidační aktivita. V rámci vybraných genotypů byla zaznamenána variabilita, která se pohybovala od 0,031 (S. andigenum) do 0,142 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny patatinu. Antioxidační aktivita patatinových štěpů byla dle předpokladu vyšší a pohybovala se v rozpětí 4,25 (S. tuberosum, Desirée) do 42,80 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny štěpů. (cs)
  • In this paper was evaluated antioxidative activity of patatin tuber proteins purified from selected cultivated, non-traditional cultivated and wild potato species: S. tuberosum cv. Desirée a Kuras (cultural species), S. andigenum, S. phureja, S. stenotomum (non-cultural species), S. chaucha, S. sucrense, S. vernei, S. gourlai and S. guerreonse (wild species). Antioxidative activity of patatins was detected (by ABTS method) in all selected species. It was obtained considerable variability within the selected genotypes in the range from 0,031 (S. andigenum) to 0,142 (S. sucrense) mg ascorbic acid per gram of patatin dry matter. Antioxidant activity of patatin hydrolysate was assumed to higher and was in the range 4,25 (S. tuberosum, Desirée) to 42,80 (S. sucrense) mg ascorbic acid per gram of hydrolysate dry matter. (en)
Title
  • Antioxidative activity of patatin proteins purified from potato species (en)
  • ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR
  • ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR (cs)
skos:prefLabel
  • Antioxidative activity of patatin proteins purified from potato species (en)
  • ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR
  • ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/14:43887819!RIV15-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 3462
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/14:43887819
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • patatin, antioxidative activity of proteins, cultural (cultivated) and wild species (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FAC9CF57EAAA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda : časopis pro rostlinnou produkci
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2014
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bárta, Jan
  • Bártová, Veronika
  • Horáčková, Vendulka
  • Brabcová, Adéla
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software