Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Kozí mléko je velmi cennou a žádanou potravinou pro svou vysokou stravitelnost a unikátní složení. Profil mastných kyselin kozího mléka se výrazně liší od mlék ostatních přežvýkavců. Také se v něm nachází více nenasycených mastných kyselin než v kravském mléce. Cílem této studie bylo posoudit vliv přídavku lněného semene na obsah polynenasycených mastných kyselin v kozím mléce. Dvě skupiny koz byly krmeny ad libitním příjmem lučního sena a koncentrátem, který pro experimentální skupinu obsahoval 0,1 kg lněného semene. Pokus trval 2 měsíce se 14 denní přípravnou fází. Výsledky analýzy experimentální skupiny prokázaly pozitivní účinek na zvýšení obsahu PUFA, z nichž nejvýznamnější bylo výrazné zvýšení obsahu CLA. Tento fakt má značný význam ve výživě a zdraví lidí.
- Kozí mléko je velmi cennou a žádanou potravinou pro svou vysokou stravitelnost a unikátní složení. Profil mastných kyselin kozího mléka se výrazně liší od mlék ostatních přežvýkavců. Také se v něm nachází více nenasycených mastných kyselin než v kravském mléce. Cílem této studie bylo posoudit vliv přídavku lněného semene na obsah polynenasycených mastných kyselin v kozím mléce. Dvě skupiny koz byly krmeny ad libitním příjmem lučního sena a koncentrátem, který pro experimentální skupinu obsahoval 0,1 kg lněného semene. Pokus trval 2 měsíce se 14 denní přípravnou fází. Výsledky analýzy experimentální skupiny prokázaly pozitivní účinek na zvýšení obsahu PUFA, z nichž nejvýznamnější bylo výrazné zvýšení obsahu CLA. Tento fakt má značný význam ve výživě a zdraví lidí. (cs)
- Goat's milk is very valuable and desirable food for their high digestibility and unique composition. Fatty acid profile of goat milk is significantly different from other ruminant's milk. There is also more unsaturated fatty acids than in cow's milk. The aim of this study was to assess the influence of added flax seed on polyunstaturated fatty acids concent in the goat's milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate, which for the experimental group contained 0.1 kg of linseed. The experiment lasted two months with a 14-day preparatory phase. The results of the analyzes of the experimental group showed a positive effect on increasing content of PUFA. The most important was a significant increase in CLA content. This fact has considerable importance in human's nutrition and health. (en)
|
Title
| - The effect of flax seed addition on polyunsaturated fatty acids content in milk of goats raised on a farm in LFA area (en)
- Vliv přídavku lněného semene na obsah polynenasycených mastných kyselin v mléce koz chovaných na farmě v LFA oblasti
- Vliv přídavku lněného semene na obsah polynenasycených mastných kyselin v mléce koz chovaných na farmě v LFA oblasti (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of flax seed addition on polyunsaturated fatty acids content in milk of goats raised on a farm in LFA area (en)
- Vliv přídavku lněného semene na obsah polynenasycených mastných kyselin v mléce koz chovaných na farmě v LFA oblasti
- Vliv přídavku lněného semene na obsah polynenasycených mastných kyselin v mléce koz chovaných na farmě v LFA oblasti (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/14:43887673!RIV15-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/14:43887673
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - PUFA; CLA; fatty acids; flax seed; milk; goat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - AKTUÁLNÍ OTÁZKY BIOKLIMATOLOGIE ZVÍŘAT 2014
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lád, František
- Petrášková, Eva
- Volfová, Kateřina
- Ingvortová, Miroslava
- Pejchová, Kamila
- Vazdová, Pavlína
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |