About: EVALUATION OF THE EFFECT OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION ON MONOUNSATURATED AND POLYUNSATURATED FATTY ACIDS IN GOAT'S MILK     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kozí mléko je velmi cennou a žádanou potravinou pro svou vysokou stravitelnost a unikátní složení. Obsahuje totiž pouze malé množství mléčné bílkoviny kaseinu a je tedy vhodné pro lidi trpící alergií na kasein. Profil mastných kyselin kozího mléka se výrazně liší od mlék ostatních přežvýkavců. Také se v něm nachází více nenasycených mastných kyselin než v kravském mléce. Cílem této studie bylo posoudit vliv přídavku lněného semene na obsah mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin v kozím mléce. Dvě skupiny koz byly krmeny ad libitním příjmem lučního sena a koncentrátem, který pro experimentální skupinu obsahoval 0,1 kg lněného semene. Pokus trval 2 měsíce se 14 denní přípravnou fází. Výsledky analýzy experimentální skupiny prokázaly pozitivní účinek na zvýšení obsahu MUFA, a také PUFA, z nichž nejvýznamnější bylo výrazné zvýšení obsahu CLA. Tento fakt má značný význam ve výživě a zdraví lidí.
  • Kozí mléko je velmi cennou a žádanou potravinou pro svou vysokou stravitelnost a unikátní složení. Obsahuje totiž pouze malé množství mléčné bílkoviny kaseinu a je tedy vhodné pro lidi trpící alergií na kasein. Profil mastných kyselin kozího mléka se výrazně liší od mlék ostatních přežvýkavců. Také se v něm nachází více nenasycených mastných kyselin než v kravském mléce. Cílem této studie bylo posoudit vliv přídavku lněného semene na obsah mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin v kozím mléce. Dvě skupiny koz byly krmeny ad libitním příjmem lučního sena a koncentrátem, který pro experimentální skupinu obsahoval 0,1 kg lněného semene. Pokus trval 2 měsíce se 14 denní přípravnou fází. Výsledky analýzy experimentální skupiny prokázaly pozitivní účinek na zvýšení obsahu MUFA, a také PUFA, z nichž nejvýznamnější bylo výrazné zvýšení obsahu CLA. Tento fakt má značný význam ve výživě a zdraví lidí. (cs)
  • Goat's milk is very valuable and desirable food for their high digestibility and unique composition. It contains only a small amount of milk protein casein and is therefore suitable for people with allergies to casein. Fatty acid profile of goat milk is significantly different from other ruminant's milk. There is also more unsaturated fatty acids than in cow's milk. The aim of this study was to assess the influence of added flax seed on monounsaturated and polyunstaturated fatty acids concent in the goat's milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate, which for the experimental group contained 0.1 kg of linseed. The experiment lasted two months with a 14-day preparatory phase. The results of the analyzes of the experimental group showed a positive effect on increasing content of MUFA, and also increasing content of PUFA. The most important was a significant increase in CLA content. This fact has considerable importance in human's nutrition and health. (en)
Title
  • EVALUATION OF THE EFFECT OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION ON MONOUNSATURATED AND POLYUNSATURATED FATTY ACIDS IN GOAT'S MILK (en)
  • Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz
  • Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz (cs)
skos:prefLabel
  • EVALUATION OF THE EFFECT OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION ON MONOUNSATURATED AND POLYUNSATURATED FATTY ACIDS IN GOAT'S MILK (en)
  • Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz
  • Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/14:43887664!RIV15-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 57347
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/14:43887664
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • PUFA; MUFA; CLA; fatty acids; flax seed; milk; goat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [79BF73701AC3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • IX. Vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lád, František
  • Ingvortová, Miroslava
  • Pejchová, Kamila
  • Vazdová, Pavlína
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-1241-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 74 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software