About: Effect of low-temperature plasma discharge on the amino acid content of gains     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Jedním ze strategických cílů výživové politiky ČR je zabezpečení hygienických parametrů kvality zemědělských produktů, jež vstupují do potravinového řetězce. Značným rizikem je i kontaminace krmiv plísněmi resp. mykotoxiny, které mohou mít výrazně negativní vliv na zdraví zvířat, jimž je napadené krmivo předkládáno. Boj s plísněmi je obtížný a ne vždy účinný. Jednou z možností je využití nízkoteplotního plazmatu. Doposud však nebyl podrobněji sledován vliv této metody na bílkovinné složení ošetřených zrnin. Případný negativní dopad na skladbu esenciálních aminokyselin by v budoucnu znamenal výrazné omezení užití této perspektivní metody. U esenciálních aminokyselin ošetřených zrn nebyla prokázána statisticky významná změna
  • Jedním ze strategických cílů výživové politiky ČR je zabezpečení hygienických parametrů kvality zemědělských produktů, jež vstupují do potravinového řetězce. Značným rizikem je i kontaminace krmiv plísněmi resp. mykotoxiny, které mohou mít výrazně negativní vliv na zdraví zvířat, jimž je napadené krmivo předkládáno. Boj s plísněmi je obtížný a ne vždy účinný. Jednou z možností je využití nízkoteplotního plazmatu. Doposud však nebyl podrobněji sledován vliv této metody na bílkovinné složení ošetřených zrnin. Případný negativní dopad na skladbu esenciálních aminokyselin by v budoucnu znamenal výrazné omezení užití této perspektivní metody. U esenciálních aminokyselin ošetřených zrn nebyla prokázána statisticky významná změna (cs)
  • One of the objectives of the nutrition policy of Czech Republic is to ensure hygienic quality parametres of agricultural products that enter to the food chain. A significant risk is the contamination of feed by fungi or mycotoxins, wich may have significant negative effects on animal health, wich the contaminated feed eat. One option how to protect products is to use the low-temperature plasma. Till today zhere has not been in detail examined the effect of this method, the amino acids content of the treated grain. Any negative impact on the composition of essential amino acids in the future meant a significant limitation of use of this promising method. For treated grain plasma discharge has not been demonstrated statistically significant change in the content of essential amino acids. (en)
Title
  • Effect of low-temperature plasma discharge on the amino acid content of gains (en)
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMOVÉHO VÝBOJE NA BÍLKOVINNÉ SLOŽENÍ ZRN
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMOVÉHO VÝBOJE NA BÍLKOVINNÉ SLOŽENÍ ZRN (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of low-temperature plasma discharge on the amino acid content of gains (en)
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMOVÉHO VÝBOJE NA BÍLKOVINNÉ SLOŽENÍ ZRN
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMOVÉHO VÝBOJE NA BÍLKOVINNÉ SLOŽENÍ ZRN (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/14:43887429!RIV15-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53767
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/14:43887429
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutritional value; grains; low-temperature plasma (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8A4150E3F297]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • ZOOTECHNIKA 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lád, František
  • Petrášková, Eva
  • Volfová, Kateřina
  • Ingvortová, Miroslava
  • Pejchová, Kamila
  • Vazdová, Pavlína
  • Havelka, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7394-454-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software