About: VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Jedním ze strategických cílů výživové politiky ČR je zabezpečení hygienických parametrů kvality zemědělských produktů, jež vstupují do potravinového řetězce. Značným rizikem je i kontaminace krmiv plísněmi resp. mykotoxiny, které mohou mít výrazně negativní vliv na zdraví zvířat, jimž je napadené krmivo předkládáno. Jednou z možností ochrany produktů je využití nízkoteplotního plazmatu. Doposud však nebyl podrobněji sledován vliv této metody na aminokyselin ošetřených zrnin. Případný negativní dopad na skladbu esenciálních aminokyselin by v budoucnu znamenal výrazné omezení užití této perspektivní metody. U ošetřených zrn plazmovým výbojem nebyla prokázána statisticky významná změna v obsahu esenciálních aminokyselin.
  • Jedním ze strategických cílů výživové politiky ČR je zabezpečení hygienických parametrů kvality zemědělských produktů, jež vstupují do potravinového řetězce. Značným rizikem je i kontaminace krmiv plísněmi resp. mykotoxiny, které mohou mít výrazně negativní vliv na zdraví zvířat, jimž je napadené krmivo předkládáno. Jednou z možností ochrany produktů je využití nízkoteplotního plazmatu. Doposud však nebyl podrobněji sledován vliv této metody na aminokyselin ošetřených zrnin. Případný negativní dopad na skladbu esenciálních aminokyselin by v budoucnu znamenal výrazné omezení užití této perspektivní metody. U ošetřených zrn plazmovým výbojem nebyla prokázána statisticky významná změna v obsahu esenciálních aminokyselin. (cs)
  • One of the strategic objectives of the nutrition policy of the Czech Republic is to ensure hygienic guality parameters of agricultural products that enter to the food chain. A significant risk is the contamination of feed by fungi or mikotoxins, wich may have significant negative effects on animal health, wich the contaminated feeds eat. One option how to protect products is to use the low-temperature plasma. Till today there has not been in detail examined the effect of this method, the amino acids content of the treated gain. Any negative impact on the composition of essential amino acids in the future meant a significant limitation of use of this promising method. For treated grain plasma discharge has not been demonstrated statistically significant change in the content of essential amino acids. (en)
Title
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH (cs)
  • Effect of low-temperature plasma discharge on the amino acid content of grains (en)
skos:prefLabel
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH
  • VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH (cs)
  • Effect of low-temperature plasma discharge on the amino acid content of grains (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/14:43887426!RIV15-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53766
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/14:43887426
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutritional value; grains; low temperature plasma (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2FE33C1137E3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • BRNO
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • AKTUÁLNÍ OTÁZKY BIOKLIMATOLOGIE ZVÍŘAT 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lád, František
  • Petrášková, Eva
  • Volfová, Kateřina
  • Ingvortová, Miroslava
  • Pejchová, Kamila
  • Vazdová, Pavlína
  • Havelka, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • ČHMU BRNO
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7403-127-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software