About: VLIV HYDROLYZÁTU MOŘSKÉ ŘASY ASCOPHYLLUM NODOSUM NA BACHOROVOU FERMENTACI     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cows with the canulla were divided into two groups - experimental and control. The cows from the experimental group were added to biostimulating substance Biopolym FZT. The samples of rumen fluid were analyzed to amount of Protozoa, pH fatty acides and ammonia content. A total of 26 samples of feed (samples of meadow hay) were used for estimation of in sacco digestibility. The Protozoa number increased in experimental group. The rumen fermentation decreased. The nutrient digestibility of meadow hay samples decreased. (en)
  • Píštělované suchostojné krávy byly rozděleny do dvou skupin - pokusné a kontrolní. Pokusné skupině byl přidáván přípravek Biopolym FZT. Ve vzorcích bachorové tekutiny byl sledován počet nálevníků, pH, obsah těkavých mastných kyselin a čpavku. 26 vzorků pastevního porostu bylo použito pro zjištění vlivu preparátu na změnu stravitelnosti živin metodou in sacco. Počet protozoí se u pokusné skupiny zvýšil. Snížení bachorové fermentace u pokusné skupiny koresponduje se snížením stravitelnosti živin u vzorků pastevních porostů.
  • Píštělované suchostojné krávy byly rozděleny do dvou skupin - pokusné a kontrolní. Pokusné skupině byl přidáván přípravek Biopolym FZT. Ve vzorcích bachorové tekutiny byl sledován počet nálevníků, pH, obsah těkavých mastných kyselin a čpavku. 26 vzorků pastevního porostu bylo použito pro zjištění vlivu preparátu na změnu stravitelnosti živin metodou in sacco. Počet protozoí se u pokusné skupiny zvýšil. Snížení bachorové fermentace u pokusné skupiny koresponduje se snížením stravitelnosti živin u vzorků pastevních porostů. (cs)
Title
  • VLIV HYDROLYZÁTU MOŘSKÉ ŘASY ASCOPHYLLUM NODOSUM NA BACHOROVOU FERMENTACI
  • VLIV HYDROLYZÁTU MOŘSKÉ ŘASY ASCOPHYLLUM NODOSUM NA BACHOROVOU FERMENTACI (cs)
  • Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation (en)
skos:prefLabel
  • VLIV HYDROLYZÁTU MOŘSKÉ ŘASY ASCOPHYLLUM NODOSUM NA BACHOROVOU FERMENTACI
  • VLIV HYDROLYZÁTU MOŘSKÉ ŘASY ASCOPHYLLUM NODOSUM NA BACHOROVOU FERMENTACI (cs)
  • Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/14:43887033!RIV15-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53687
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/14:43887033
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • in sacco; Biopolym; rumen; Ascophyllum nodosum (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B25882FCE397]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zootechnika 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Petrášková, Eva
  • Ingvortová, Miroslava
  • Pejchová, Kamila
  • Vazdová, Pavlína
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7394-454-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software