About: The comparison of trends in production and in content of milk components in the ewes with rearing lambs and after the weaning of lambs.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem studie bylo vyhodnotit vývoj produkce a dynamiku základních složek ovčího mléka od plemene původní valaška. Počet ovcí byl v průměru 53 kusů. Odběr vzorků se uskutečňoval od dubna do srpna ve 28-35 denních intervalech. Jehňata byla odstavena 12 hodin před dojením (metoda ET). Pro porovnání způsobu zjišťování mléčné užitkovosti bylo náhodně vybráno dalších 18 bahnic. Ovce byly dojeny krát denně (metoda A4) po odstavu jehňat ve věku 75 dní. Vzorky byly odebírány ve 14 denních intervalech. Ve způsobu užité metody pro kontrolu užitkovosti A4 a ET bylo zjištěno, že sledované ukazatele vykazují rozdílné korelace v závislosti na stádiu laktace. Výsledky vývoje produkce a obsahu složek byly silněji korelovány při pravidelném dojení. Byla zjištěna konstantní hodnota obsahu tuku při pravidelném denním dojení a byl velmi nízce korelován v porovnání s odchovem jehňat pod matkou.
  • Cílem studie bylo vyhodnotit vývoj produkce a dynamiku základních složek ovčího mléka od plemene původní valaška. Počet ovcí byl v průměru 53 kusů. Odběr vzorků se uskutečňoval od dubna do srpna ve 28-35 denních intervalech. Jehňata byla odstavena 12 hodin před dojením (metoda ET). Pro porovnání způsobu zjišťování mléčné užitkovosti bylo náhodně vybráno dalších 18 bahnic. Ovce byly dojeny krát denně (metoda A4) po odstavu jehňat ve věku 75 dní. Vzorky byly odebírány ve 14 denních intervalech. Ve způsobu užité metody pro kontrolu užitkovosti A4 a ET bylo zjištěno, že sledované ukazatele vykazují rozdílné korelace v závislosti na stádiu laktace. Výsledky vývoje produkce a obsahu složek byly silněji korelovány při pravidelném dojení. Byla zjištěna konstantní hodnota obsahu tuku při pravidelném denním dojení a byl velmi nízce korelován v porovnání s odchovem jehňat pod matkou. (cs)
  • The aim of this study was to evaluate the production and the dynamics of the components of sheep's milk from the breed Original Valachian. Number of sheep was average 53 pieces. Sampling was realized from April to August in 28-35 daily intervals. The lambs were weaned 12 hours before milking (ET method). Randomly another 18 ewes were selected for comparison of monitoring performance. Ewes were milked twice a day (method A4) weaned lambs aged 75 days. Samples were collected at 14 day intervals. It was found different correlations depending on the stage of lactation and on the applied method. The results of the dynamic of production and of content components were more strongly correlated in regular milking. It was found a constant value of fat content in regular daily milking and fat was very poorly correlated in comparison with rearing lambs. (en)
Title
  • The comparison of trends in production and in content of milk components in the ewes with rearing lambs and after the weaning of lambs. (en)
  • Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat
  • Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat (cs)
skos:prefLabel
  • The comparison of trends in production and in content of milk components in the ewes with rearing lambs and after the weaning of lambs. (en)
  • Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat
  • Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/13:43885560!RIV14-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 97334
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/13:43885560
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • way of milking; composition; milk; lactation; sheep (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0C274FD81297]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zootechnika 2013: Sborník z konference mladých vědeckých pracovníků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pešinová, Petra
  • Vejčík, Antonín
  • Kleinová, Anna
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7394-420-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software