Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Parmezán je typickým produktem italského regionu Emilia Romagna. Je vyráběn ze syrového polotučného mléka dojnic, jejichž výživa se skládá především z píce. Cílem výzkumu bylo zhodnocení kompozičních parametrů (lipidové frakce) parmezánu v různých měsících zrání a dále v různých částech sýrových ?kol?. Výsledky prokázaly, že vzorky vyrobené v teplejších měsících (vyzrálé 13,5 - 19 měsíců) ukázaly prokazatelně nižší množství tuku, zatímco u sýrů vyrobených v chladnějších měsících je tomu naopak. Tato skutečnost je způsobena zejména vlivem teplotního stresu, jemuž jsou dojnice v letních měsících dlouhodobě vystaveny.
- Parmezán je typickým produktem italského regionu Emilia Romagna. Je vyráběn ze syrového polotučného mléka dojnic, jejichž výživa se skládá především z píce. Cílem výzkumu bylo zhodnocení kompozičních parametrů (lipidové frakce) parmezánu v různých měsících zrání a dále v různých částech sýrových ?kol?. Výsledky prokázaly, že vzorky vyrobené v teplejších měsících (vyzrálé 13,5 - 19 měsíců) ukázaly prokazatelně nižší množství tuku, zatímco u sýrů vyrobených v chladnějších měsících je tomu naopak. Tato skutečnost je způsobena zejména vlivem teplotního stresu, jemuž jsou dojnice v letních měsících dlouhodobě vystaveny. (cs)
- Parmesan cheese is a typical product of the Italian region of Emilia Romagna. It is made from raw semi-skimmed cow's milk, whose diet consists of forage mainly. The aim of the research was to evaluate the compositional parameters (lipid fraction) of Parmesan cheese in different months of aging and in different parts of the cheese %22wheels%22. The results showed that the samples produced in the warmer months (13,5-19 months ripened cheeses) showed significantly lower levels of fat, while the cheese made in the colder months is opposite case. This fact is mainly caused by heat stress, to which are dairy cows exposed over a long period in the summer. (en)
|
Title
| - EFFECT OF HEAT STRESS ON FAT CONTENT AND FATTY ACID COMPOSITION OF PARMESAN CHEESE IN EMILIA ROMAGNA REGION (en)
- VLIV TEPLOTNÍHO STRESU NA OBSAH TUKU A ZASTOUPENÍ MASTNÝCH KYSELIN V PARMEZÁNU V REGIONU EMILIA ROMAGNA
- VLIV TEPLOTNÍHO STRESU NA OBSAH TUKU A ZASTOUPENÍ MASTNÝCH KYSELIN V PARMEZÁNU V REGIONU EMILIA ROMAGNA (cs)
|
skos:prefLabel
| - EFFECT OF HEAT STRESS ON FAT CONTENT AND FATTY ACID COMPOSITION OF PARMESAN CHEESE IN EMILIA ROMAGNA REGION (en)
- VLIV TEPLOTNÍHO STRESU NA OBSAH TUKU A ZASTOUPENÍ MASTNÝCH KYSELIN V PARMEZÁNU V REGIONU EMILIA ROMAGNA
- VLIV TEPLOTNÍHO STRESU NA OBSAH TUKU A ZASTOUPENÍ MASTNÝCH KYSELIN V PARMEZÁNU V REGIONU EMILIA ROMAGNA (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/13:43885089!RIV14-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/13:43885089
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - heat stress; lipids; fatty acids; Parmigiano-Reggiano; parmesan (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální otázky Bioklimatologie zvířat 2013
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lád, František
- Petrášková, Eva
- Čermák, Bohuslav
- Ingvortová, Miroslava
- Pejchová, Kamila
- Vazdová, Pavlína
- Caboni, M.
- Cerruto, G.
- Gori, A.
- Návara, Drahoslav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav živočišné výroby Praha
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |