Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this work, we investigated the effect of low-temperature plasma discharge on grains. The aim is to modify the effect conditions of low-temperature plasma discharge in order to find an optimum method of treatments of corn in the terms of nutritional parameters grains. As an experimental grain crop was chosen triticale from common farm. There were determined the following parameters: dry matter, ash, crude fiber, fat and the content of crude protein. It was fond, that the changes in the treatment of grain with plasma discharge didn't significantly has the affect in their nutritional value. The evaluation of dry matter in crop samples was significant. The dry matter was higher in samples which were longer time exposed to plasma discharge. (en)
- Cílem práce je určit vliv plazmatického nízkoteplotního výboje na nutriční hodnoty zrnin. Pro pokus bylo vybráno tritikale. Vzorky pokusné skupiny byly vystaveny ošetření nízkoteplotním plazmatickým výbojem. Stanovena byla sušina, popel, vláknina, tuk a dusíkaté látky. Sušina ošetřených vzorků se zvýšila. Změny ostatních sledovaných veličin nebyly významné.
- Cílem práce je určit vliv plazmatického nízkoteplotního výboje na nutriční hodnoty zrnin. Pro pokus bylo vybráno tritikale. Vzorky pokusné skupiny byly vystaveny ošetření nízkoteplotním plazmatickým výbojem. Stanovena byla sušina, popel, vláknina, tuk a dusíkaté látky. Sušina ošetřených vzorků se zvýšila. Změny ostatních sledovaných veličin nebyly významné. (cs)
|
Title
| - Vliv nízkoteplotního plazmatického výboje na nutriční hodnoty zrnin
- Vliv nízkoteplotního plazmatického výboje na nutriční hodnoty zrnin (cs)
- Effect of low-temperature plasma discharge on the nutritional value of grains (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv nízkoteplotního plazmatického výboje na nutriční hodnoty zrnin
- Vliv nízkoteplotního plazmatického výboje na nutriční hodnoty zrnin (cs)
- Effect of low-temperature plasma discharge on the nutritional value of grains (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/13:43885035!RIV14-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/13:43885035
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - nutritional value; triticale; grains; low-temperature plasma (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - X. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kříž, Pavel
- Lád, František
- Petrášková, Eva
- Špatenka, Petr
- Ingvortová, Miroslava
- Pejchová, Kamila
- Vazdová, Pavlína
- Havelka, Zdeněk
- Návara, Drahoslav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |