Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pastva je nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy přežvýkavců. V podhorských oblastech výrazně snižuje náklady na krmení. Cílem práce bylo porovnat druhové složení pastevního porostu a jeho chemické složení ve 3 lokalitách ,farma A, farmaB, farmaC, v různých nadmořských výškách 600, 700, 800m n.m. Bylo prováděno stanovení vlákniny (CF, NDF, ADF), dusíkatých látek, tuku, popele. Obsah dusíkatých látek se pohyboval v rozmezí od 14,3 do 21,67%.Obsah hrubé vlákniny v průběhu pastevní sezóny stoupl z 18 na 25,5%. Potřeba NDF pro dojené krávy byla splněna pro farmu A a C. Doporučené hodnoty pro ADF byly splněny ve farmě A, B i C. Během pastevního období klesá podíl jetelovin a stoupá podíl trav.
- Pastva je nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy přežvýkavců. V podhorských oblastech výrazně snižuje náklady na krmení. Cílem práce bylo porovnat druhové složení pastevního porostu a jeho chemické složení ve 3 lokalitách ,farma A, farmaB, farmaC, v různých nadmořských výškách 600, 700, 800m n.m. Bylo prováděno stanovení vlákniny (CF, NDF, ADF), dusíkatých látek, tuku, popele. Obsah dusíkatých látek se pohyboval v rozmezí od 14,3 do 21,67%.Obsah hrubé vlákniny v průběhu pastevní sezóny stoupl z 18 na 25,5%. Potřeba NDF pro dojené krávy byla splněna pro farmu A a C. Doporučené hodnoty pro ADF byly splněny ve farmě A, B i C. Během pastevního období klesá podíl jetelovin a stoupá podíl trav. (cs)
- Pasture is the most natural and optimal type of feed for ruminants. Pasture decreases the feeding costs in foothill area. The aim of this work was to compare botanic and chemical composition of grass and herbage in three localities, farm A, farm B, farm C, with different altitudes 600, 700, 800 metres above sea level. Fiber content (CF, NDF, ADF), crude protein, fat, ash content were determined. The cruide protein content was between 14,30 and 21,67%. The CF content reached from 18,00 to 25,50% during pasture season. The NDF requirement for dairy cows was reached on the farm A and C. Required ADF content was kept on the farm A, B and C. The part of clover decreases and the part of grasses increases during pasture season. (en)
|
Title
| - Qualitative parameters of grazing at different altitudes (en)
- Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách
- Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách (cs)
|
skos:prefLabel
| - Qualitative parameters of grazing at different altitudes (en)
- Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách
- Kvalitativní parametry pastevních porostů v různých nadmořských výškách (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/12:43883317!RIV13-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/12:43883317
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - CF; NDF; ADF; pasture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Nové poznatky v lukařství a pastvinářství
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Frelich, Jan
- Kobes, Milan
- Petrášková, Eva
- Čermák, Bohuslav
- Volfová, Kateřina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |