Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Bylo vytvořeno sedm skupin vzorků jetelových siláží po 4 vzorcích. Kontrolní (K), neošetřená žádným konzervačním přípravkem. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené přípravkem BIOSTABIL (BIOS). Doporučené dávkování bylo 0,02 l BIOPOLYMu + 2 l vody . m-3 (1 : 100). Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené kombinací přípravků BIOSTABIL a BIOPOLYM 1 : 100 (BIOS + B). Čtvrtá skupina vzorků obsahovala siláže ošetřené BIOPOLYMem 1 : 50 (B 50), pátá skupina 1 : 100 (B 100), šestá skupina BIOPOLYM 1 : 200 (B 200) a sedmá skupina BIOPOLYM 1 : 500 (B 500). Na základě vyhodnocení výsledků je možné konstatovat, že skupina K a B 100 kladně ovlivňuje kvalitu siláží. Statisticky velmi významných hodnot (P { 0,01)bylo dosaženo u pH ve skupině B 100 v porovnání s BIOS a BIOS + B. Nejvyšší hodnoty kyseliny mléčné vykazovaly skupiny K a B 100 (obě v průměru 34,73 g . kg-1).
- Bylo vytvořeno sedm skupin vzorků jetelových siláží po 4 vzorcích. Kontrolní (K), neošetřená žádným konzervačním přípravkem. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené přípravkem BIOSTABIL (BIOS). Doporučené dávkování bylo 0,02 l BIOPOLYMu + 2 l vody . m-3 (1 : 100). Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené kombinací přípravků BIOSTABIL a BIOPOLYM 1 : 100 (BIOS + B). Čtvrtá skupina vzorků obsahovala siláže ošetřené BIOPOLYMem 1 : 50 (B 50), pátá skupina 1 : 100 (B 100), šestá skupina BIOPOLYM 1 : 200 (B 200) a sedmá skupina BIOPOLYM 1 : 500 (B 500). Na základě vyhodnocení výsledků je možné konstatovat, že skupina K a B 100 kladně ovlivňuje kvalitu siláží. Statisticky velmi významných hodnot (P { 0,01)bylo dosaženo u pH ve skupině B 100 v porovnání s BIOS a BIOS + B. Nejvyšší hodnoty kyseliny mléčné vykazovaly skupiny K a B 100 (obě v průměru 34,73 g . kg-1). (cs)
- The set of samples of red clover silages was divided into seven groups; each of them had 4 samples. First group of the samples was untreated (K); no preservations were used on these samples. Into the second group of the samples were included the silages treated with BIOSTABIL (BIOS) preparations. The dosage of BIOPOLYM was recommended 0,02 l BIOPOLYM + 2 l water. m-3 (1 : 100).The third group contained the silage samples treated with combination of BIOSTABIL and BIOPOLYM 1 : 100 (BIOS + B) preparations. The fourth group contained the silage samples treated with BIOPOLYM 1 : 50 (B 50), fifth group BIOPOLYM 1 : 100 (B 100), sixth group BIOPOLYM 1 : 200 (B 200) and seventh BIOPOLYM 1 : 500 (B 500). It is possible to conclude that the group K and B 100 positively affect the quality of silage. High statistical significance (P { 0.01) was found for pH in group B 100 compared with BIOS and BIOS + B. The highest values of lactic acid showed both the groups K and B 100 (both in average 34.73 g . kg-1). (en)
|
Title
| - Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym
- Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym (cs)
- The influencing of fermentation processes in clover's silages by Biopolym (en)
|
skos:prefLabel
| - Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym
- Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym (cs)
- The influencing of fermentation processes in clover's silages by Biopolym (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/11:43882241!RIV12-MZE-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/11:43882241
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Jak dál ve výuce %22Výživa a krmení zvířat%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Jančík, Filip
- Hnisová, Jana
- Kubát, Václav
- Lád, František
- Petrášková, Eva
- Čermák, Bohuslav
- Homolka, P.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |