About: Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bylo vytvořeno sedm skupin vzorků jetelových siláží po 4 vzorcích. Kontrolní (K), neošetřená žádným konzervačním přípravkem. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené přípravkem BIOSTABIL (BIOS). Doporučené dávkování bylo 0,02 l BIOPOLYMu + 2 l vody . m-3 (1 : 100). Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené kombinací přípravků BIOSTABIL a BIOPOLYM 1 : 100 (BIOS + B). Čtvrtá skupina vzorků obsahovala siláže ošetřené BIOPOLYMem 1 : 50 (B 50), pátá skupina 1 : 100 (B 100), šestá skupina BIOPOLYM 1 : 200 (B 200) a sedmá skupina BIOPOLYM 1 : 500 (B 500). Na základě vyhodnocení výsledků je možné konstatovat, že skupina K a B 100 kladně ovlivňuje kvalitu siláží. Statisticky velmi významných hodnot (P { 0,01)bylo dosaženo u pH ve skupině B 100 v porovnání s BIOS a BIOS + B. Nejvyšší hodnoty kyseliny mléčné vykazovaly skupiny K a B 100 (obě v průměru 34,73 g . kg-1).
  • Bylo vytvořeno sedm skupin vzorků jetelových siláží po 4 vzorcích. Kontrolní (K), neošetřená žádným konzervačním přípravkem. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené přípravkem BIOSTABIL (BIOS). Doporučené dávkování bylo 0,02 l BIOPOLYMu + 2 l vody . m-3 (1 : 100). Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené kombinací přípravků BIOSTABIL a BIOPOLYM 1 : 100 (BIOS + B). Čtvrtá skupina vzorků obsahovala siláže ošetřené BIOPOLYMem 1 : 50 (B 50), pátá skupina 1 : 100 (B 100), šestá skupina BIOPOLYM 1 : 200 (B 200) a sedmá skupina BIOPOLYM 1 : 500 (B 500). Na základě vyhodnocení výsledků je možné konstatovat, že skupina K a B 100 kladně ovlivňuje kvalitu siláží. Statisticky velmi významných hodnot (P { 0,01)bylo dosaženo u pH ve skupině B 100 v porovnání s BIOS a BIOS + B. Nejvyšší hodnoty kyseliny mléčné vykazovaly skupiny K a B 100 (obě v průměru 34,73 g . kg-1). (cs)
  • The set of samples of red clover silages was divided into seven groups; each of them had 4 samples. First group of the samples was untreated (K); no preservations were used on these samples. Into the second group of the samples were included the silages treated with BIOSTABIL (BIOS) preparations. The dosage of BIOPOLYM was recommended 0,02 l BIOPOLYM + 2 l water. m-3 (1 : 100).The third group contained the silage samples treated with combination of BIOSTABIL and BIOPOLYM 1 : 100 (BIOS + B) preparations. The fourth group contained the silage samples treated with BIOPOLYM 1 : 50 (B 50), fifth group BIOPOLYM 1 : 100 (B 100), sixth group BIOPOLYM 1 : 200 (B 200) and seventh BIOPOLYM 1 : 500 (B 500). It is possible to conclude that the group K and B 100 positively affect the quality of silage. High statistical significance (P { 0.01) was found for pH in group B 100 compared with BIOS and BIOS + B. The highest values of lactic acid showed both the groups K and B 100 (both in average 34.73 g . kg-1). (en)
Title
  • Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym
  • Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym (cs)
  • The influencing of fermentation processes in clover's silages by Biopolym (en)
skos:prefLabel
  • Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym
  • Ovlivnění fermentačních procesů jetelových siláží přípravkem Biopolym (cs)
  • The influencing of fermentation processes in clover's silages by Biopolym (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/11:43882241!RIV12-MZE-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92252)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 219271
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/11:43882241
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silages, Biopolym (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AA7B8FD801CE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Jak dál ve výuce %22Výživa a krmení zvířat%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jančík, Filip
  • Hnisová, Jana
  • Kubát, Václav
  • Lád, František
  • Petrášková, Eva
  • Čermák, Bohuslav
  • Homolka, P.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87415-10-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software