Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The presented contribution is focused on possibility of using automatic chip electrophoresis Experion (Bio-Rad) for studying protein profiles of five selected cultivated potato species - diploid S. stenotomum, S. goniocalyx, S. phureja and tetraploid S. tuberosum subsp. andigena, S. tuberosum subsp. tuberosum (cv. Desireé). The spectrum variability in two main areas of potato tubers was obtained. There were detected from two (S. stenotomum, S. goniocalyx) to three (S. phureja and both subsp. S. tuberosum) protein bands in range of 43.4 - 57.6 kDa in patatin complex area. This fact is probably caused by different level of patatin polypeptide glycosylation. In protease inhibitors area were detected from 3 to 6 protein bands in range of 9.1 - 35.0 kDa. Relative protein abundance in patatin area was detected in range from 20 % (S. tuberosum) to 40 % (S. tuberosum subsp. andigena, S. stenotomum) and abundance of the major protein bands covered the range from 43 % (S. stenotomum) to 66 % (S. tuberosum subsp. tuberosum) in protease inhibitors area. (en)
- V příspěvku byly hodnoceny bílkovinné profily získané pomocí čipové elektroforesy Experion (Bio-Rad) u vybraných genotypů pěti kulturních druhů resp. poddruhů brambor - diploidní S. stenotomum, S. goniocalyx, S. phureja a tetraploidní S. tuberosum subsp. andigena, S. tuberosum subsp. tuberosum (cv. Desireé). Byla získána variabilní spektra ve dvou hlavních oblastech hlízových bílkovin. V oblasti bílkovin patatinového komplexu byly detekovány 2 (S. stenotomum, S. goniocalyx) až 3 (S. phureja, oba poddruhy S. tuberosum) bílkovinné pruhy v intervalu 43,4 - 57,6 kDa, což je pravděpodobně způsobeno rozdílným stupněm glykosylace polypeptidu patatinu. V oblasti inhibitorů proteas bylo detekováno 3-6 bílkovinných pruhů v intervalu 9,1-35,0 kDa. Relativní abundance bílkovin v oblasti výskytu patatinu se pohybovala v rozpětí 20 % (S. tuberosum) - 40 % (S. tuberosum subsp. andigena, S. stenotomum) a abundance majoritních bílkovinných pruhů představovala v oblasti inhibitorů proteas rozpětí 43 % (S. stenotomum) - 66 % (S. tuberosum subsp. tuberosum).
- V příspěvku byly hodnoceny bílkovinné profily získané pomocí čipové elektroforesy Experion (Bio-Rad) u vybraných genotypů pěti kulturních druhů resp. poddruhů brambor - diploidní S. stenotomum, S. goniocalyx, S. phureja a tetraploidní S. tuberosum subsp. andigena, S. tuberosum subsp. tuberosum (cv. Desireé). Byla získána variabilní spektra ve dvou hlavních oblastech hlízových bílkovin. V oblasti bílkovin patatinového komplexu byly detekovány 2 (S. stenotomum, S. goniocalyx) až 3 (S. phureja, oba poddruhy S. tuberosum) bílkovinné pruhy v intervalu 43,4 - 57,6 kDa, což je pravděpodobně způsobeno rozdílným stupněm glykosylace polypeptidu patatinu. V oblasti inhibitorů proteas bylo detekováno 3-6 bílkovinných pruhů v intervalu 9,1-35,0 kDa. Relativní abundance bílkovin v oblasti výskytu patatinu se pohybovala v rozpětí 20 % (S. tuberosum) - 40 % (S. tuberosum subsp. andigena, S. stenotomum) a abundance majoritních bílkovinných pruhů představovala v oblasti inhibitorů proteas rozpětí 43 % (S. stenotomum) - 66 % (S. tuberosum subsp. tuberosum). (cs)
|
Title
| - Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy
- Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy (cs)
- Protein profiles study of selected genotypes of cultivated potato species by chip electrophoresis (en)
|
skos:prefLabel
| - Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy
- Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy (cs)
- Protein profiles study of selected genotypes of cultivated potato species by chip electrophoresis (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/11:43882017!RIV13-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QI91A069), S, Z(MSM6007665806)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/11:43882017
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - automatic chip electrophoresis, analysis of protein, potato (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Úroda : časopis pro rostlinnou produkci
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bárta, Jan
- Bártová, Veronika
- Horáčková, Vendulka
- Brabcová, Adéla
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |