About: Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The presented contribution is focused on possibility of using automatic chip electrophoresis Experion (Bio-Rad) for studying protein profiles of five selected cultivated potato species - diploid S. stenotomum, S. goniocalyx, S. phureja and tetraploid S. tuberosum subsp. andigena, S. tuberosum subsp. tuberosum (cv. Desireé). The spectrum variability in two main areas of potato tubers was obtained. There were detected from two (S. stenotomum, S. goniocalyx) to three (S. phureja and both subsp. S. tuberosum) protein bands in range of 43.4 - 57.6 kDa in patatin complex area. This fact is probably caused by different level of patatin polypeptide glycosylation. In protease inhibitors area were detected from 3 to 6 protein bands in range of 9.1 - 35.0 kDa. Relative protein abundance in patatin area was detected in range from 20 % (S. tuberosum) to 40 % (S. tuberosum subsp. andigena, S. stenotomum) and abundance of the major protein bands covered the range from 43 % (S. stenotomum) to 66 % (S. tuberosum subsp. tuberosum) in protease inhibitors area. (en)
  • V příspěvku byly hodnoceny bílkovinné profily získané pomocí čipové elektroforesy Experion (Bio-Rad) u vybraných genotypů pěti kulturních druhů resp. poddruhů brambor - diploidní S. stenotomum, S. goniocalyx, S. phureja a tetraploidní S. tuberosum subsp. andigena, S. tuberosum subsp. tuberosum (cv. Desireé). Byla získána variabilní spektra ve dvou hlavních oblastech hlízových bílkovin. V oblasti bílkovin patatinového komplexu byly detekovány 2 (S. stenotomum, S. goniocalyx) až 3 (S. phureja, oba poddruhy S. tuberosum) bílkovinné pruhy v intervalu 43,4 - 57,6 kDa, což je pravděpodobně způsobeno rozdílným stupněm glykosylace polypeptidu patatinu. V oblasti inhibitorů proteas bylo detekováno 3-6 bílkovinných pruhů v intervalu 9,1-35,0 kDa. Relativní abundance bílkovin v oblasti výskytu patatinu se pohybovala v rozpětí 20 % (S. tuberosum) - 40 % (S. tuberosum subsp. andigena, S. stenotomum) a abundance majoritních bílkovinných pruhů představovala v oblasti inhibitorů proteas rozpětí 43 % (S. stenotomum) - 66 % (S. tuberosum subsp. tuberosum).
  • V příspěvku byly hodnoceny bílkovinné profily získané pomocí čipové elektroforesy Experion (Bio-Rad) u vybraných genotypů pěti kulturních druhů resp. poddruhů brambor - diploidní S. stenotomum, S. goniocalyx, S. phureja a tetraploidní S. tuberosum subsp. andigena, S. tuberosum subsp. tuberosum (cv. Desireé). Byla získána variabilní spektra ve dvou hlavních oblastech hlízových bílkovin. V oblasti bílkovin patatinového komplexu byly detekovány 2 (S. stenotomum, S. goniocalyx) až 3 (S. phureja, oba poddruhy S. tuberosum) bílkovinné pruhy v intervalu 43,4 - 57,6 kDa, což je pravděpodobně způsobeno rozdílným stupněm glykosylace polypeptidu patatinu. V oblasti inhibitorů proteas bylo detekováno 3-6 bílkovinných pruhů v intervalu 9,1-35,0 kDa. Relativní abundance bílkovin v oblasti výskytu patatinu se pohybovala v rozpětí 20 % (S. tuberosum) - 40 % (S. tuberosum subsp. andigena, S. stenotomum) a abundance majoritních bílkovinných pruhů představovala v oblasti inhibitorů proteas rozpětí 43 % (S. stenotomum) - 66 % (S. tuberosum subsp. tuberosum). (cs)
Title
  • Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy
  • Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy (cs)
  • Protein profiles study of selected genotypes of cultivated potato species by chip electrophoresis (en)
skos:prefLabel
  • Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy
  • Studium proteinových profilů hlíz vybraných genotypů kulturních druhů brambor pomocí čipové elektroforesy (cs)
  • Protein profiles study of selected genotypes of cultivated potato species by chip electrophoresis (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/11:43882017!RIV13-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A069), S, Z(MSM6007665806)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 232987
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/11:43882017
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • automatic chip electrophoresis, analysis of protein, potato (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [095F89EE9D69]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda : časopis pro rostlinnou produkci
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 59
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bárta, Jan
  • Bártová, Veronika
  • Horáčková, Vendulka
  • Brabcová, Adéla
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software