About: Frakcionace hlízových bílkovin u vybraných druhů z rodu Solanum     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek se zabýval frakcionací bílkovin hlíz u vybraných genotypů z rodu Solanum (S. andigenum, S. goniocalyx, S. phureja, S. stenotonum, S. tuberosum). Postupnou extrakcí bramborové mouky pomocí vody, 5% (w/v) roztoku K2SO4, 70% (v/v) etanolem a 0,03 M NaOH byly získány frakce dusíkatých látek, jenž byly následně kvantitativně a kvalitativně determinovány. Byly nalezeny rozdíly mezi hodnocenými genotypy ve složení frakcí dusíkatých látek (bílkovin), ale u všech hodnocených genotypů převažovaly vodorozpustné dusíkaté látky (přes 70 %), zahrnující i majoritní patatinové bílkoviny. Pomocí roztoku K2SO4 lze odseparovat významné komponenty bílkovinného spektra s molekulovou hmotností okolo 20 kDa.
  • Příspěvek se zabýval frakcionací bílkovin hlíz u vybraných genotypů z rodu Solanum (S. andigenum, S. goniocalyx, S. phureja, S. stenotonum, S. tuberosum). Postupnou extrakcí bramborové mouky pomocí vody, 5% (w/v) roztoku K2SO4, 70% (v/v) etanolem a 0,03 M NaOH byly získány frakce dusíkatých látek, jenž byly následně kvantitativně a kvalitativně determinovány. Byly nalezeny rozdíly mezi hodnocenými genotypy ve složení frakcí dusíkatých látek (bílkovin), ale u všech hodnocených genotypů převažovaly vodorozpustné dusíkaté látky (přes 70 %), zahrnující i majoritní patatinové bílkoviny. Pomocí roztoku K2SO4 lze odseparovat významné komponenty bílkovinného spektra s molekulovou hmotností okolo 20 kDa. (cs)
  • The presented contribution deals with possibility of potato tuber protein fractionation using selected genotypes from genus Solanum (S. andigenum, S. goniocalyx, S. phureja, S. stenotonum, S. tuberosum). The fractions of tuber nitrogenous matters were obtained by subsequent extraction of potato flour using water, 5% (w/v) K2SO4, 70% (w/v) ethanol and 0.3 M NaOH. The obtained fractions were determined from the qualitative and quantitative point of view. Important differences in nitrogenous (protein) fractions of the evaluated potato genotypes were found. However, the water-soluble fraction dominated (above 70 %) for all of the studied genotypes. This fraction included also patatin, the major protein of potato tubers. Important components of potato proteins spectrum with molar mass about 20 kDa is possible to obtained in high purity using the solution of K2SO4. (en)
Title
  • Frakcionace hlízových bílkovin u vybraných druhů z rodu Solanum
  • Fractionation protein tubers for selected species from the genus Solanum (en)
  • Frakcionace hlízových bílkovin u vybraných druhů z rodu Solanum (cs)
skos:prefLabel
  • Frakcionace hlízových bílkovin u vybraných druhů z rodu Solanum
  • Fractionation protein tubers for selected species from the genus Solanum (en)
  • Frakcionace hlízových bílkovin u vybraných druhů z rodu Solanum (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/10:00012492!RIV11-GA0-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA522/09/1693), P(QI91A069), S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 259721
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/10:00012492
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • protein fractionation; Solanum; patatin; protease inhibitors (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8B94583514A2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda : časopis pro rostlinnou produkci
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 58
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bárta, Jan
  • Bártová, Veronika
  • Čurn, Vladislav
  • Brabcová, Adéla
  • Horáčková, Vendula
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software