Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The investigation was focused on four combinations of final hybrids of pigs produced by foreign companies pursuing their activity in the territory of the CR. Parameters of carcass value of almost 100 individuals were analyzed in each combination. The average slaughter weight was 114.1 kg (A - 112.4 kg, B - 115.6 kg, C - 113.0 kg, D - 115.4 kg) while the particular combinations showed highly imbalanced values. Combinations A and B had the identical lean meat content 55.47 and 55.44%, respectively, followed by combination C with the slightly lower value of 55.13%. Combination D with the lowest lean meat percentage 52.84 was statistically highly significantly different. In this combination the highest average backfat thickness (27.08 mm) was measured. The lowest backfat thickness was determined in combinations C and A: 22.89 and 22.94 mm, respectively. The highest percentages of main lean cuts (50.14%) and ham (20.87%) were calculated in combination B. Average values of pH45 in the particular combination (en)
- Do sledování byly zahrnuty čtyři kombinace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami působícími na území ČR. V každé kombinaci byly analyzovány ukazatele jatečné hodnoty téměř 100 jedinců. Průměrná porážková hmotnost byla 114,1 kg (A - 112,4 kg, B - 115,6 kg, C - 113,0 kg, D - 115,4 kg ) s poměrně vysokou nevyrovnaností jednotlivých kombinací. U kombinací A a B byl naměřen shodný podíl libového masa 55,47 a 55,44 %, následovala kombinace C s mírně nižší hodnotou 55,13 %. Statisticky vysoce významně se v podílu svaloviny lišila kombinace D s nejnižším podílem 52,84 %. U této kombinace byla naměřena i nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku (27,08 mm). Nejnižší výška tuku byla zjištěna u kombinací C a A, a to 22,89 a 22,94 mm. U kombinace B byl vypočten i nejvyšší podíl hlavních masitých částí (50,14 %) a kýty (20,87 %). Průměrné hodnoty pH45 u jednotlivých kombinací byly stanoveny v rozmezí 6,34 až 6,22 (statisticky nevýznamné), zatímco v pH24 byly potvrzeny statisticky vysoce význa
- Do sledování byly zahrnuty čtyři kombinace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami působícími na území ČR. V každé kombinaci byly analyzovány ukazatele jatečné hodnoty téměř 100 jedinců. Průměrná porážková hmotnost byla 114,1 kg (A - 112,4 kg, B - 115,6 kg, C - 113,0 kg, D - 115,4 kg ) s poměrně vysokou nevyrovnaností jednotlivých kombinací. U kombinací A a B byl naměřen shodný podíl libového masa 55,47 a 55,44 %, následovala kombinace C s mírně nižší hodnotou 55,13 %. Statisticky vysoce významně se v podílu svaloviny lišila kombinace D s nejnižším podílem 52,84 %. U této kombinace byla naměřena i nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku (27,08 mm). Nejnižší výška tuku byla zjištěna u kombinací C a A, a to 22,89 a 22,94 mm. U kombinace B byl vypočten i nejvyšší podíl hlavních masitých částí (50,14 %) a kýty (20,87 %). Průměrné hodnoty pH45 u jednotlivých kombinací byly stanoveny v rozmezí 6,34 až 6,22 (statisticky nevýznamné), zatímco v pH24 byly potvrzeny statisticky vysoce význa (cs)
|
Title
| - Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami
- Parameters of carcass value from the test of final hybrids of pigs produced by foreign companies (en)
- Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami (cs)
|
skos:prefLabel
| - Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami
- Parameters of carcass value from the test of final hybrids of pigs produced by foreign companies (en)
- Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/09:00011218!RIV10-MZE-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/09:00011218
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig; hybrid combination; carcass value; meat quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální poznatky v chovu a šlechtění prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kernerová, Naděžda
- Matoušek, Václav
- Václavovský, Jiří
- Vejčík, Antonín
- Eidelpesová, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |