About: Využití bílkovinných profilů hlíz analyzovaných na SDS-PAGE pro charakterizaci odrůd bramboru (Solanum tuberosum L.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodika představuje možnost charakterizace odrůd brambor s využitím variability SDS-PAGE spekter hlízových bílkovin. Metoda SDS-PAGE je běžně používanou metodou pro separaci rostlinných bílkovin a splňuje požadavek na rychlost, preciznost, nenákladnost a opakovatelnost. Pro potřeby rutinní charakterizace odrůd brambor je výhodné využít genotypově fixovanou variabilitu SDS-PAGE profilů bílkovin patatinového komplexu (39-43 kDa) a inhibitorů proteas (4-25 kDa). Navržený systém je možné využit k doplnění stávajících metod charakterizace odrůd brambor, tam kde jsou vzhledem k narůstajícímu počtu dostupných odrůd tyto metody již nedostačující, či příliš zdlouhavé, náročné a nákladné.
  • Metodika představuje možnost charakterizace odrůd brambor s využitím variability SDS-PAGE spekter hlízových bílkovin. Metoda SDS-PAGE je běžně používanou metodou pro separaci rostlinných bílkovin a splňuje požadavek na rychlost, preciznost, nenákladnost a opakovatelnost. Pro potřeby rutinní charakterizace odrůd brambor je výhodné využít genotypově fixovanou variabilitu SDS-PAGE profilů bílkovin patatinového komplexu (39-43 kDa) a inhibitorů proteas (4-25 kDa). Navržený systém je možné využit k doplnění stávajících metod charakterizace odrůd brambor, tam kde jsou vzhledem k narůstajícímu počtu dostupných odrůd tyto metody již nedostačující, či příliš zdlouhavé, náročné a nákladné. (cs)
  • The methodology described possibility of potato cultivars characterization by using variability of SDS-PAGE spectra of potato tuber proteins. SDS-PAGE is often used laboratory method for separation of plant proteins and carries out the requirements for fast, accurate, cheap and repeatable method. For routine characterization, it is favourable to use genotypically fixed variability of SDS-PAGE profiles of patatin proteins (39-43 kDa) and protease inhibitors (4-25 kDa). The suggested identification system is possible to use as supplementation of present methods of potato cultivars identification, especially when usage of the current methods of potato cultivars identification are ineffective because of increasing number of registered potato cultivars. (en)
Title
  • Využití bílkovinných profilů hlíz analyzovaných na SDS-PAGE pro charakterizaci odrůd bramboru (Solanum tuberosum L.)
  • Usage of protein profiles analysed on SDS-PAGE for characterization of potato (Solanum tuberosum L.) cultivars (en)
  • Využití bílkovinných profilů hlíz analyzovaných na SDS-PAGE pro charakterizaci odrůd bramboru (Solanum tuberosum L.) (cs)
skos:prefLabel
  • Využití bílkovinných profilů hlíz analyzovaných na SDS-PAGE pro charakterizaci odrůd bramboru (Solanum tuberosum L.)
  • Usage of protein profiles analysed on SDS-PAGE for characterization of potato (Solanum tuberosum L.) cultivars (en)
  • Využití bílkovinných profilů hlíz analyzovaných na SDS-PAGE pro charakterizaci odrůd bramboru (Solanum tuberosum L.) (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/09:00010848!RIV10-MZE-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44011), Z(MSM6007665806)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • MZe ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • zvýšení efektivity identifikace odrůd bramboru
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350703
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/09:00010848
http://linked.open...terniIdentifikace
  • SDS-PAGE
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SDS-PAGE; potato tuber proteins; cultivars identification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5BAB5CB5EF21]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Ústřední bramborářský svaz ČR - uplatnění, akademická knihovna JU v Českých Budějovicích
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Certifikace udělena MZe ČR dopisem č.j. 877/2009-18020
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bárta, Jan
  • Bártová, Veronika
  • Diviš, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software