About: Potravinářská surovina pro přípravu vařených a kynutých funkčních potravin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Food raw material for preparing cooked and backed functional foods for diet consists from a mixture of 23 to 25 % mass of inactivated oats flour from oats bran and from surface part of endosperm from glumeless genotypes of oats and 75 to 77 % mass of barley flour from peeled food barley. In barley there is 15 to 24 % dietary fibre, from which approximately 85 % are non-starch polysaccharides, from which 55 % are (1?3) (1?4) b-glucans and about 10 % arabino-xylans. In one advantageous type of manufacture there is barley flour from glumeless lines of food barley, in which a larger quantity of hemicelluloses from the category of non-starch polysaccharides occurs. In other type there is barley flour from crossbred wax types of food barley with wax (soft) type of endosperm, which is a main source of b-glucans. An advantage of food raw material according to the technical solution is, that it contains precious components of oats and barley, thus b-glucans, arabino-xylans, hemicelluloses and dietary fibre. (en)
  • Potravinářská surovina pro přípravu vařených a pečených funkčních potravin pro dietu je tvořena směsí 23 až 25 % hmot. inaktivované ovesné mouky z ovesných otrub a ze svrchní části endospermu z bezpluchých genotypů ovsa a 75 až 77 % hmot. ječné mouky z rozemletých ječných krup z potravinářského ječmene. V ječmeni je 15 až 24 % dieteticky příznivě působící vlákniny, z toho asi 85 % připadá na neškrobové polysacharidy, z toho asi 55 % tvoří (1?3) (1?4) b-glukany a asi 25 % arabinoxylany. V jednom výhodném provedení je ječná mouka z bezpluchých linií potravinářského ječmene, ve kterých se vyskytuje větší množství hemicelulózy z kategorie neškrobových polysacharidů.V dalším výhodném provedení je ječná mouka z křížených wax typů potravinářského ječmene s voskovým (měkkým) typem endospermu, který je hlavním zdrojem b-glukanů.Výhoda potravinářské suroviny podle technického řešení spočívá v tom, že obsahuje cenné složky ovsa a ječmene, tedy b-glukany, arabinoxylany, hemicelulózy a dieteticky cenné vlákniny.
  • Potravinářská surovina pro přípravu vařených a pečených funkčních potravin pro dietu je tvořena směsí 23 až 25 % hmot. inaktivované ovesné mouky z ovesných otrub a ze svrchní části endospermu z bezpluchých genotypů ovsa a 75 až 77 % hmot. ječné mouky z rozemletých ječných krup z potravinářského ječmene. V ječmeni je 15 až 24 % dieteticky příznivě působící vlákniny, z toho asi 85 % připadá na neškrobové polysacharidy, z toho asi 55 % tvoří (1?3) (1?4) b-glukany a asi 25 % arabinoxylany. V jednom výhodném provedení je ječná mouka z bezpluchých linií potravinářského ječmene, ve kterých se vyskytuje větší množství hemicelulózy z kategorie neškrobových polysacharidů.V dalším výhodném provedení je ječná mouka z křížených wax typů potravinářského ječmene s voskovým (měkkým) typem endospermu, který je hlavním zdrojem b-glukanů.Výhoda potravinářské suroviny podle technického řešení spočívá v tom, že obsahuje cenné složky ovsa a ječmene, tedy b-glukany, arabinoxylany, hemicelulózy a dieteticky cenné vlákniny. (cs)
Title
  • Potravinářská surovina pro přípravu vařených a kynutých funkčních potravin
  • Food raw material for preparing cooked and backed functional foods (en)
  • Potravinářská surovina pro přípravu vařených a kynutých funkčních potravin (cs)
skos:prefLabel
  • Potravinářská surovina pro přípravu vařených a kynutých funkčních potravin
  • Food raw material for preparing cooked and backed functional foods (en)
  • Potravinářská surovina pro přípravu vařených a kynutých funkčních potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/09:00010844!RIV10-MSM-12220___
http://linked.open...tracePatentuVzoru
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • CZ 19912 U1
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 334831
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/09:00010844
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • functional foodstuffs; cooked and backed; oats bran, barley flour; b-glucans, arabino-xylans (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F9DEF5CF89FF]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Praha
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví v ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Peterka, Jiří
  • Kolář, Ladislav
  • Kužel, Stanislav
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software