Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Grazing is the most natural way of nutrition of ruminants. Cattle has to adapt itself on receiving and exploitation of pasture growth during evolution. In the submontane region, the grazing of dairy cows decreases feeding costs, even regarding to dotation on grassland management, and it fulfil also other produce nad extraproduce functions, almost like upkeeper of culture landscape. By simulation of effect of pasture growth on milk yield, some authors found out increase in milk yield about 1.02 to 1.58 kilos per cow and day in comparison to stall feeding with the same composition. (en)
- Pastva je nejpřirozenějším způsobem výživy přežvýkavců. Skot se během svého vývoje dokonale přizpůsobil pro přijímání a využívání pastevního porostu. V podhorských oblastech pastva dojnic snižuje náklady na krmiva i vzhledem k dotacím n obhospodařování travních porostů a plní i další produkční a mimoprodukční funkce, především jako udržovatel kulturní krajiny. Při modelování vlivu pastevních porostů na mléčnou užitkovost zjistili někteří autoři zvýšení produkce mléka o 1,02 - 1,58 kg na krávu a den proti stájovému krmení stejného porostu.
- Pastva je nejpřirozenějším způsobem výživy přežvýkavců. Skot se během svého vývoje dokonale přizpůsobil pro přijímání a využívání pastevního porostu. V podhorských oblastech pastva dojnic snižuje náklady na krmiva i vzhledem k dotacím n obhospodařování travních porostů a plní i další produkční a mimoprodukční funkce, především jako udržovatel kulturní krajiny. Při modelování vlivu pastevních porostů na mléčnou užitkovost zjistili někteří autoři zvýšení produkce mléka o 1,02 - 1,58 kg na krávu a den proti stájovému krmení stejného porostu. (cs)
|
Title
| - Vliv složení pastevního porostu na zastoupení mastných kyselin v mléce pasených dojnic
- The effect of the structure of the pasture growth on the substitution of fatty acids in the milk of grazing dairy cow (en)
- Vliv složení pastevního porostu na zastoupení mastných kyselin v mléce pasených dojnic (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv složení pastevního porostu na zastoupení mastných kyselin v mléce pasených dojnic
- The effect of the structure of the pasture growth on the substitution of fatty acids in the milk of grazing dairy cow (en)
- Vliv složení pastevního porostu na zastoupení mastných kyselin v mléce pasených dojnic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/09:00010752!RIV10-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/09:00010752
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - grazing; fatty acids; dairy cows (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - AGROMAGAZÍN : Pole. Stáje. Krmiva. Technika. Stavby. Investice
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Frelich, Jan
- Lád, František
- Vondrášková, Barbora
- Čermák, Bohuslav
- Martínková, L.
- Boháčová, L.
- Dvořáková, E.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |