About: Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Two combinations of final pig hybrids produced by foreign companies operating in the territory of the CR were selected for testing. 96 individuals (47 gilts and 49 barrows) were evaluated in combination A whereas in combination B the results of 95 individuals (48 gilts and 47 young boars) were analysed. The following quantitative traits of carcass value were determined in combination A and in combination B: slaughter weight 114.61 kg and 118.03 kg, respectively; average backfat thickness 22.51 and 23.85, resp.; lean meat 55.62% and 55.25%, resp. Combination A also had better values of some qualitative traits: pH45 6.30 and 6.23, respectively; drip loss 2.76% and 3.75%, resp.; intramuscular fat 2.07% and 1.24%, resp. In both combinations growth ability was higher in barrows (by 3.12 kg in combination A and by 9.41 kg in combination B) while gilts had lower average backfat thickness (by 1.9 mm and 5.62 mm, resp.) and higher muscle proportion (by 2.47% and 3.02%, resp.). In barrow a higher proportion of (en)
  • Do sledování byly vybrány 2 kombinace finálních hybridů prasat produkované zahraničními firmami působícími na území ČR. V kombinaci A bylo hodnoceno 96 ks (47 prasniček a 49 vepříků), u kombinace B byly analyzovány výsledky 95 jedinců (48 prasniček a 47 vepříků). U kombinace A, resp. kombinace B byly zjištěny následující kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty - porážková hmotnost 114,61 kg, resp. 118,03 kg; průměrná výška hřbetního tuku 22,51 mm, resp. 23,85 mm; podíl libového masa 55,62 %, resp. 55,25 %. Rovněž u vybraných kvalitativních parametrů vykázala příznivější hodnoty kombinace A, a to pH45 6,30, resp. 6,23; ztrátu masné šťávy odkapáním 2,76 %, resp. 3,75 %; podíl intramuskulárního tuku 2,07 %, resp. 1,24 %. U obou kombinací projevili vepříci vyšší růstovou schopnost (o 3,12 kg u kombinace A, resp. 9,41 kg u kombinace B), u prasniček byla naměřena nižší průměrná výška hřbetního tuku (o 1,9 mm, resp. 5,62 mm) a vyšší podíl svaloviny (o 2,47 %, resp. 3,02 %). U vepříků byl stanoven vyšší podíl
  • Do sledování byly vybrány 2 kombinace finálních hybridů prasat produkované zahraničními firmami působícími na území ČR. V kombinaci A bylo hodnoceno 96 ks (47 prasniček a 49 vepříků), u kombinace B byly analyzovány výsledky 95 jedinců (48 prasniček a 47 vepříků). U kombinace A, resp. kombinace B byly zjištěny následující kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty - porážková hmotnost 114,61 kg, resp. 118,03 kg; průměrná výška hřbetního tuku 22,51 mm, resp. 23,85 mm; podíl libového masa 55,62 %, resp. 55,25 %. Rovněž u vybraných kvalitativních parametrů vykázala příznivější hodnoty kombinace A, a to pH45 6,30, resp. 6,23; ztrátu masné šťávy odkapáním 2,76 %, resp. 3,75 %; podíl intramuskulárního tuku 2,07 %, resp. 1,24 %. U obou kombinací projevili vepříci vyšší růstovou schopnost (o 3,12 kg u kombinace A, resp. 9,41 kg u kombinace B), u prasniček byla naměřena nižší průměrná výška hřbetního tuku (o 1,9 mm, resp. 5,62 mm) a vyšší podíl svaloviny (o 2,47 %, resp. 3,02 %). U vepříků byl stanoven vyšší podíl (cs)
Title
  • Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat
  • Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat (cs)
  • Analysis of carcass value and meat quality in tests of final pig hybrids (en)
skos:prefLabel
  • Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat
  • Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat (cs)
  • Analysis of carcass value and meat quality in tests of final pig hybrids (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/08:00009940!RIV09-MZE-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60045)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 356048
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/08:00009940
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; hybrid combination; carcass value; meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9E34B1569DED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXIV. seminář o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
  • Vejčík, Antonín
  • Eidelpesová, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-157-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software