Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Milk fat contains numerous essential compounds, but in recent time the consumption of milk has decreased partly due to some claimed negative health effects. The review deals with milk fat in relation to human health. Special attention is given to health effects of particular fatty acids and their important groups, i.e. saturated fatty acids (mainly short-chain and hypercholesterolemic), unsaturated fatty acids (monoenoic and polyenoic) and trans isomers of unsaturated fatty acids including conjugated linoleic acid (CLA). Other important compounds of milk fat such as phospolipids and sterols are mentioned. The content of these compounds as well as short-chain fatty acids, stearic and oleic acid, omega-3 fatty acids and CLA seem to promote positive health effects. The review also summarizes animal, feed and environmental factors affecting fatty acid composition. (en)
- Práce je zaměřena na problematiku účinků mléčného tuku ve vztahu ke zdravotnímu stavu konzumentů. Zvláštní pozornost je věnována zastoupení a zdravotním účinkům jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin: nasycených (s krátkým uhlíkovým řetězcem a hypercholesterolemických), nenasycených (monoenových a polyenových) a jejich trans isomerům včetně konjugované linolové kyseliny. Zmíněny jsou i další ze zdravotního pohledu významné složky mléčného tuku - fosfolipidy a steroly. Uveden je rovněž přehled faktorů ovlivňujících zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku.
- Práce je zaměřena na problematiku účinků mléčného tuku ve vztahu ke zdravotnímu stavu konzumentů. Zvláštní pozornost je věnována zastoupení a zdravotním účinkům jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin: nasycených (s krátkým uhlíkovým řetězcem a hypercholesterolemických), nenasycených (monoenových a polyenových) a jejich trans isomerům včetně konjugované linolové kyseliny. Zmíněny jsou i další ze zdravotního pohledu významné složky mléčného tuku - fosfolipidy a steroly. Uveden je rovněž přehled faktorů ovlivňujících zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku. (cs)
|
Title
| - Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě
- Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě (cs)
- Influence of milk fat on human health and possibilities to alter its composition under farm conditions (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě
- Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě (cs)
- Influence of milk fat on human health and possibilities to alter its composition under farm conditions (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/08:00009645!RIV10-MZE-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH81210), Z(MSM6007665806)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/08:00009645
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk fat; human health; saturated fatty acid; unsaturated fatty acids; trans isomers; conjugated linoleic acid; animal factors; feed factors; environmental factors (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výrobní zemědělská praxe a potravinářské biotechnologické úpravy pro zvýraznění pozitivních zdravotních vlivů mléka a mléčných výrobků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Samková, Eva
- Špička, Jiří
- Pešek, Milan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav chovu skotu s.r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |