About: Změny v obsahu dusíkatých látek, hrubé vlákniny a ligninu v pastevním porostu ve vztahu k mléčné užitkovosti ve vybraných podnicích LFA oblastí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Předmětem této práce bylo určit změny ve složení pastevního porostu v podhorských oblastech Jižních Čech a jejich vliv na složení mléka a celkovou mléčnou produkci. Monitoring pastevního porostu probíhal ve dvou chovech dojeného skotu, které využívají jako základ krmné dávky celodenní sezónní pastvu na trvalých travních porostech. Sledovány byly hlavní parametry určující výživnou hodnotu porostu, dusíkaté látky (NL), hrubá vláknina (CF), acidodetergentní lignin (ADL). Vyšetřování vzorků krmiv probíhalo v měsíčních intervalech v období květen až říjen v pastevní sezóně 2006. Na obou farmách byl prokázán postupný úbytek obsahu NL (P< 0.05), za současného nárůstu obsahu vlákniny (P< 0.05). Mléčná užitkovost vykazovala postupný pokles, rozdíl mezi počátkem pastvy a závěrem činil 4,7 l/ks/den u farmy 1 a 2,2 l/ks/den u farmy 2. Obsah složek mléka naopak vykazoval mírný vzestupný tuk o 0,14 % farma 1 a 0,53 % farma 2 (P< 0.05).
  • Předmětem této práce bylo určit změny ve složení pastevního porostu v podhorských oblastech Jižních Čech a jejich vliv na složení mléka a celkovou mléčnou produkci. Monitoring pastevního porostu probíhal ve dvou chovech dojeného skotu, které využívají jako základ krmné dávky celodenní sezónní pastvu na trvalých travních porostech. Sledovány byly hlavní parametry určující výživnou hodnotu porostu, dusíkaté látky (NL), hrubá vláknina (CF), acidodetergentní lignin (ADL). Vyšetřování vzorků krmiv probíhalo v měsíčních intervalech v období květen až říjen v pastevní sezóně 2006. Na obou farmách byl prokázán postupný úbytek obsahu NL (P< 0.05), za současného nárůstu obsahu vlákniny (P< 0.05). Mléčná užitkovost vykazovala postupný pokles, rozdíl mezi počátkem pastvy a závěrem činil 4,7 l/ks/den u farmy 1 a 2,2 l/ks/den u farmy 2. Obsah složek mléka naopak vykazoval mírný vzestupný tuk o 0,14 % farma 1 a 0,53 % farma 2 (P< 0.05). (cs)
  • The aim of this study was to determine the changes in pasture composition in sub-mountain area of South Bohemia and their impact on milk constitutions and milk yield in Holstein and Czech Fleckvieh dairy cows. The observation was performed in two dairy cattle farms. Full-time seasonal pasturage on permanent grasslands is used as the base of the feeding ration. There were observed the main pasture characteristics which determine nutritional value of forage - crude protein (NL), crude fiber (CF), acidodetergent lignin (ADL). The samples of forage were taken in monthly intervals during the pasture season (from May to October 2006). The decrease of NL and the increase of CFwere observed in both dairy breeds. There was the declination of milk yield during the pasture season, the differences between the start and the end of pasture was 4.7 l/cow/day (farm 1) and 2.2 l/cow/day (farm 2). The content of fat and milk protein in milk rose slightly during the pasture season. (en)
Title
  • Změny v obsahu dusíkatých látek, hrubé vlákniny a ligninu v pastevním porostu ve vztahu k mléčné užitkovosti ve vybraných podnicích LFA oblastí
  • Změny v obsahu dusíkatých látek, hrubé vlákniny a ligninu v pastevním porostu ve vztahu k mléčné užitkovosti ve vybraných podnicích LFA oblastí (cs)
  • The changes of crude protein, crude fibre and lignin in grazing herbage and their influence on milk yield in selected dairy herds in LFA areas (en)
skos:prefLabel
  • Změny v obsahu dusíkatých látek, hrubé vlákniny a ligninu v pastevním porostu ve vztahu k mléčné užitkovosti ve vybraných podnicích LFA oblastí
  • Změny v obsahu dusíkatých látek, hrubé vlákniny a ligninu v pastevním porostu ve vztahu k mléčné užitkovosti ve vybraných podnicích LFA oblastí (cs)
  • The changes of crude protein, crude fibre and lignin in grazing herbage and their influence on milk yield in selected dairy herds in LFA areas (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/08:00009547!RIV09-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 407114
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/08:00009547
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pasture; milk yield; crude fibre; lignin; crude protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [29D28EDF674C]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa dojnic - sborník příspěvků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Starý, Jan
  • Vávrová, Lucie
  • Frelich, Jan
  • Čermák, Bohuslav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Agrovýzkum Rapotín, Výzkumníků 267, Rapotín, 78813 Vikýřovice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87144-02-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software