About: Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pro výrobu nového výrobku ? ovesného tvarohu lze využít odpady vznikající při komplexním zpracování ovsa na nutričně upravené ovesné vločky a další produkty. Podstata zařízení pro výrobu ovesného tvarohu spočívá v tom, že je tvořeno technologickou linkou sestávající z mlecí stolice pro oddělení otrub, tj. obalových částí zrn, která je předřazena vločkovací stolici pro vločkování ovesné krupice a výrobu nutričně upravených ovesných vloček se sníženým obsahem beta glukanů, za kterou je zařazena extrakční nádoba s filtrem a odstředivkou, ultrazvukový desintegrátor a vakuová sušárna pro izolaci ovesného škrobu, ovesného proteinu a beta glukanu, přičemž za extrakční nádobou je zařazen mísič ovesného tvarohu. Hlavní výhody ovesného tvarohu podle technického řešení spočívají v tom, že představuje nový produkt neobsahující laktózu ani kasein, a vhodný pro alergiky na tyto složky. Výroba je snadná a v důsledku použití odpadových surovin je konečný produkt levný.
  • Pro výrobu nového výrobku ? ovesného tvarohu lze využít odpady vznikající při komplexním zpracování ovsa na nutričně upravené ovesné vločky a další produkty. Podstata zařízení pro výrobu ovesného tvarohu spočívá v tom, že je tvořeno technologickou linkou sestávající z mlecí stolice pro oddělení otrub, tj. obalových částí zrn, která je předřazena vločkovací stolici pro vločkování ovesné krupice a výrobu nutričně upravených ovesných vloček se sníženým obsahem beta glukanů, za kterou je zařazena extrakční nádoba s filtrem a odstředivkou, ultrazvukový desintegrátor a vakuová sušárna pro izolaci ovesného škrobu, ovesného proteinu a beta glukanu, přičemž za extrakční nádobou je zařazen mísič ovesného tvarohu. Hlavní výhody ovesného tvarohu podle technického řešení spočívají v tom, že představuje nový produkt neobsahující laktózu ani kasein, a vhodný pro alergiky na tyto složky. Výroba je snadná a v důsledku použití odpadových surovin je konečný produkt levný. (cs)
  • For production of a new product ? oat curds, wastes from complex processing of oats on nutritionally modified flakes and other products can be used. Equipment for manufacturing of oat curds is formed by a technological line consisting of a milling for separating bran, it is coat parts of grains, which is before a flaking mill for flaking of oat grits and production of nutritionally modified oat flakes with a decreased content of beta glucanes, after which is an extractor vessel with a filter and centrifuge, ultrasound disintegrator and vacuum drying kiln for isolation of oat starch, oat protein and beta glucane, and after the extraction vessel a mixer of oat curds is included. The main advantage of oat curds according to the technical solution consist in, that it presents a new product not containing lactose nor casein, and it is suitable for persons which are allergic to these compounds. Manufacturing is easy and as a result of use of waste materials the final product is cheap. (en)
Title
  • Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu
  • Oat curds and equipment for its production (en)
  • Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu (cs)
skos:prefLabel
  • Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu
  • Oat curds and equipment for its production (en)
  • Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/08:00009523!RIV09-MSM-12220___
http://linked.open...tracePatentuVzoru
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • CZ 18789 U1
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 385661
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/08:00009523
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • oat; complex processing; technological line; oat starch, oat protein, beta glucane; oat curds (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1B016F507C58]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • České Budějovice
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Moudrý, Jan
  • Peterka, Jiří
  • Klimeš, František
  • Kolář, Ladislav
  • Kužel, Stanislav
  • Štěrba, Zdeněk
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 25 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software