About: Reakce vybraných odrůd průmyslových brambor na podmínky ročníku.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V nadmořské výšce 620 m byly v letech 2004 - 2006 založeny pokusy s vybranými odrůdami brambor pro zpracování na škrob. Na základě výnosu hlíz, obsahu škrobu a výnosu škrobu byla hodnocena reakce odrůd na podmínky ročníku a hnojení dusíkem 100 a 200 kg N.ha-1. Nejvyšší variabilita ve výnosu hlíz byla u odrůdy Kuras a nejnižší byla u odrůdy Amylon. Zvýšená dávka dusíku znamenala snížení variability výnosu hlíz z 1 ha mezi ročníky. Nejvyšší variabilita obsahu škrobu mezi ročníky byla zjištěna u odrůdy Sibu a nejnižší u odrůdy Westamyl. Nejvyšší výnos škrobu s nejvyšší variabilitou mezi ročníky byl zjištěn u odrůdy Kuras. Zvýšená dávka dusíku přinesla snížení variability ve výnosu škrobu zvolených odrůd mezi ročníky.
  • V nadmořské výšce 620 m byly v letech 2004 - 2006 založeny pokusy s vybranými odrůdami brambor pro zpracování na škrob. Na základě výnosu hlíz, obsahu škrobu a výnosu škrobu byla hodnocena reakce odrůd na podmínky ročníku a hnojení dusíkem 100 a 200 kg N.ha-1. Nejvyšší variabilita ve výnosu hlíz byla u odrůdy Kuras a nejnižší byla u odrůdy Amylon. Zvýšená dávka dusíku znamenala snížení variability výnosu hlíz z 1 ha mezi ročníky. Nejvyšší variabilita obsahu škrobu mezi ročníky byla zjištěna u odrůdy Sibu a nejnižší u odrůdy Westamyl. Nejvyšší výnos škrobu s nejvyšší variabilitou mezi ročníky byl zjištěn u odrůdy Kuras. Zvýšená dávka dusíku přinesla snížení variability ve výnosu škrobu zvolených odrůd mezi ročníky. (cs)
  • Field experiments with selected processing potato cultivars were run in the altitude 620 m during the years 2004 – 2006. Response of cultivars on environmental conditions and diverse nitrogen fertilization (100 and 200 kg N.ha-1) was evaluated on the base of tuber yield, starch content in tuber fresh matter and starch yield per area unit. The highest variability in tuber yield was evaluated in the case of cultivar Kuras, while the lowest by cultivar Amylon. The higher nitrogen dose cause decrease of the tuber yield per 1 ha variability between the experimental years. The highest variability of starch content was between the years determined by the cultivar Sibu while the lowest in the case od cultivar Westamyl. The highest starch yield with highest interannual variability was examined by the cultivar Kuras. Higher nitrogen dose was cause of starch yield variability decrease of the selected cultivars during the experimental period. (en)
Title
  • Reakce vybraných odrůd průmyslových brambor na podmínky ročníku.
  • Reakce vybraných odrůd průmyslových brambor na podmínky ročníku. (cs)
  • Reaction of selected cultivars of starch processing potatoes on year conditions. (en)
skos:prefLabel
  • Reakce vybraných odrůd průmyslových brambor na podmínky ročníku.
  • Reakce vybraných odrůd průmyslových brambor na podmínky ročníku. (cs)
  • Reaction of selected cultivars of starch processing potatoes on year conditions. (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/07:8P000444!RIV08-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 109;112
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4030)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 446517
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/07:8P000444
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potato cultivars; year; dose of N fertilization; starch content; starch yield (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [41DE8102032C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Česká zemědělská univerzita v Praze, KRV.
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Osivo a sadba. Sborník referátů z VIII. odborného a vědeckého semináře.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bárta, Jan
  • Diviš, Jiří
  • Švajner, Josef
  • Heřmanová, Veronika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-1610-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software