About: Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem příspěvku bylo posouzení vlivu vybraných finálních kombinací prasat, testovaných na výkrmnost a jatečnou hodnotu ve standardních podmínkách testační stanice, na některé kvalitativní ukazatele vepřového masa. Obsah intramuskulárního tuku (průměr) 1,25 +/- 0,08 %) se pohyboval v úzkém rozpětí od 1,17 +/- 0,09 u kombinace B do 1,33 +/- 0,13 % u kombinace C. V případě ztráty masové šťávy odkapem byla stanovena průměrná hodnota 3,65 +/- 0,13 % s rozpětím od 3,52 +/- 0,16 % u kombinace C do 3,78 +/- 0,20 % u kombinace B. U barvy masa v ukazatelích L, a, b i u textury svaloviny byly prokázány ve sledovaném souboru statisticky významné až vysoce významné rozdíly mezi všemi sledovanými kombinacemi. U střižní síly SF byla jako nejméně odolná vůči řezu (%22skousnutí%22) identifikována tkáň finálního hybrida typu B. Podařilo se doložit význačnými až velkými, statisticky vysoce průkaznými rxy vztah naměřených hodnot barvy masa na ose b na hodnoty L u všech sledovaných kombinací, u hodnot osy a pouze
  • Cílem příspěvku bylo posouzení vlivu vybraných finálních kombinací prasat, testovaných na výkrmnost a jatečnou hodnotu ve standardních podmínkách testační stanice, na některé kvalitativní ukazatele vepřového masa. Obsah intramuskulárního tuku (průměr) 1,25 +/- 0,08 %) se pohyboval v úzkém rozpětí od 1,17 +/- 0,09 u kombinace B do 1,33 +/- 0,13 % u kombinace C. V případě ztráty masové šťávy odkapem byla stanovena průměrná hodnota 3,65 +/- 0,13 % s rozpětím od 3,52 +/- 0,16 % u kombinace C do 3,78 +/- 0,20 % u kombinace B. U barvy masa v ukazatelích L, a, b i u textury svaloviny byly prokázány ve sledovaném souboru statisticky významné až vysoce významné rozdíly mezi všemi sledovanými kombinacemi. U střižní síly SF byla jako nejméně odolná vůči řezu (%22skousnutí%22) identifikována tkáň finálního hybrida typu B. Podařilo se doložit význačnými až velkými, statisticky vysoce průkaznými rxy vztah naměřených hodnot barvy masa na ose b na hodnoty L u všech sledovaných kombinací, u hodnot osy a pouze (cs)
  • The objective of the paper was to evaluate the influence of selected final combinations of pigs tested for fattening performance and carcass value in standard conditions of a pig testing station on some quality parameters of pig meat. The content of intramuscular fat (average content 1.25 +/- 0.08%) was in a narrow range from 1.17 +/- 0.09% in combination B to 1.33 +/- 0.13% in combination C. The average value of drip loss was 3.65 +/- 0.13%, ranging from 3.52 +/- 0.16% in combination C to 3.78 +/- 0.20% in combination B. In meat colour statistically significant to highly statistically significant differences in parameters L*, a*, b* and meat tenderness were proved in the studied set between all studied combinations. In shear force the tissue of the final hybrid of type B was identified as the least resistant to the cut (%22biting into%22). Based on marked to high statistically highly significant rxy we succeeded to prove the correlation of the measured values of meat colour on b axis with value (en)
Title
  • Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa.
  • Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa. (cs)
  • The influence of the genotype of final hybrids of pigs on quality parameters of meat (en)
skos:prefLabel
  • Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa.
  • Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa. (cs)
  • The influence of the genotype of final hybrids of pigs on quality parameters of meat (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/07:00008281!RIV08-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 109-116
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60045)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458304
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/07:00008281
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; hybrid combination; carcass value; meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E37C44035CD0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální problémy chovu prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
  • Vejčík, Antonín
  • Eidelpesová, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-1704-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software