Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem příspěvku bylo posouzení vlivu vybraných finálních kombinací prasat, testovaných na výkrmnost a jatečnou hodnotu ve standardních podmínkách testační stanice, na některé kvalitativní ukazatele vepřového masa. Obsah intramuskulárního tuku (průměr) 1,25 +/- 0,08 %) se pohyboval v úzkém rozpětí od 1,17 +/- 0,09 u kombinace B do 1,33 +/- 0,13 % u kombinace C. V případě ztráty masové šťávy odkapem byla stanovena průměrná hodnota 3,65 +/- 0,13 % s rozpětím od 3,52 +/- 0,16 % u kombinace C do 3,78 +/- 0,20 % u kombinace B. U barvy masa v ukazatelích L, a, b i u textury svaloviny byly prokázány ve sledovaném souboru statisticky významné až vysoce významné rozdíly mezi všemi sledovanými kombinacemi. U střižní síly SF byla jako nejméně odolná vůči řezu (%22skousnutí%22) identifikována tkáň finálního hybrida typu B. Podařilo se doložit význačnými až velkými, statisticky vysoce průkaznými rxy vztah naměřených hodnot barvy masa na ose b na hodnoty L u všech sledovaných kombinací, u hodnot osy a pouze
- Cílem příspěvku bylo posouzení vlivu vybraných finálních kombinací prasat, testovaných na výkrmnost a jatečnou hodnotu ve standardních podmínkách testační stanice, na některé kvalitativní ukazatele vepřového masa. Obsah intramuskulárního tuku (průměr) 1,25 +/- 0,08 %) se pohyboval v úzkém rozpětí od 1,17 +/- 0,09 u kombinace B do 1,33 +/- 0,13 % u kombinace C. V případě ztráty masové šťávy odkapem byla stanovena průměrná hodnota 3,65 +/- 0,13 % s rozpětím od 3,52 +/- 0,16 % u kombinace C do 3,78 +/- 0,20 % u kombinace B. U barvy masa v ukazatelích L, a, b i u textury svaloviny byly prokázány ve sledovaném souboru statisticky významné až vysoce významné rozdíly mezi všemi sledovanými kombinacemi. U střižní síly SF byla jako nejméně odolná vůči řezu (%22skousnutí%22) identifikována tkáň finálního hybrida typu B. Podařilo se doložit význačnými až velkými, statisticky vysoce průkaznými rxy vztah naměřených hodnot barvy masa na ose b na hodnoty L u všech sledovaných kombinací, u hodnot osy a pouze (cs)
- The objective of the paper was to evaluate the influence of selected final combinations of pigs tested for fattening performance and carcass value in standard conditions of a pig testing station on some quality parameters of pig meat. The content of intramuscular fat (average content 1.25 +/- 0.08%) was in a narrow range from 1.17 +/- 0.09% in combination B to 1.33 +/- 0.13% in combination C. The average value of drip loss was 3.65 +/- 0.13%, ranging from 3.52 +/- 0.16% in combination C to 3.78 +/- 0.20% in combination B. In meat colour statistically significant to highly statistically significant differences in parameters L*, a*, b* and meat tenderness were proved in the studied set between all studied combinations. In shear force the tissue of the final hybrid of type B was identified as the least resistant to the cut (%22biting into%22). Based on marked to high statistically highly significant rxy we succeeded to prove the correlation of the measured values of meat colour on b axis with value (en)
|
Title
| - Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa.
- Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa. (cs)
- The influence of the genotype of final hybrids of pigs on quality parameters of meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa.
- Vliv genotypu finálních hybridů prasat na kvalitativní ukazatele masa. (cs)
- The influence of the genotype of final hybrids of pigs on quality parameters of meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/07:00008281!RIV08-MZE-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/07:00008281
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig; hybrid combination; carcass value; meat quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální problémy chovu prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kernerová, Naděžda
- Matoušek, Václav
- Václavovský, Jiří
- Vejčík, Antonín
- Eidelpesová, L.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |