AttributesValues
rdf:type
Description
  • Potato tuber proteins are considered for plant proteins with very high-quality, which have an excellent nutritional and biological value. These proteins are water-soluble and in starch industry processing are transfered into the liquid waste, which is called potato fruit juice (PFJ). Protein recovery from PFJ is presently achieved through heat coagulation by steam injection, which leads to protein precipitates with low solubility and limited potential in food applications. Several alternatives to heat coagulation have been studied and is mentioned in this contribution: isolation with membrane techniques such as ultrafiltration, precipitation with bentonite, carboxymethylcellulose, precipitation at acidic pH and/or precipitation with several aditives such as acids, metal salts or organic solvents. (en)
  • Bílkoviny bramborových hlíz jsou považovány za rostlinné bílkoviny s vysokou kvalitou, jenž mají výhodnou nutriční a biologickou hodnotu. Hlízové bílkoviny jsou vodorozpustné a při průmyslovém zpracování brambor na škrob jsou převáděny do tekutého odpadu, který je nazýván hlízovou vodou (PFJ – potato fruit juice). Izolace proteinů z PFJ je současné době dosahováno tepelnou koagulací pomocí aplikace páry. Ve světě bylo studováno několik alternativních způsobů izolace bílkovin z PFJ, které jsou diskutovány v tomto příspěvku: izolace pomocí membránových technik (např. ultrafiltrace), precipitace pomocí bentonitu, karboxymetyl-celulózy, precipitace pomocí kyselého pH a nebo precipitace pomocí aditiv – kyseliny, ionty kovů, organická rozpouštědla.
  • Bílkoviny bramborových hlíz jsou považovány za rostlinné bílkoviny s vysokou kvalitou, jenž mají výhodnou nutriční a biologickou hodnotu. Hlízové bílkoviny jsou vodorozpustné a při průmyslovém zpracování brambor na škrob jsou převáděny do tekutého odpadu, který je nazýván hlízovou vodou (PFJ – potato fruit juice). Izolace proteinů z PFJ je současné době dosahováno tepelnou koagulací pomocí aplikace páry. Ve světě bylo studováno několik alternativních způsobů izolace bílkovin z PFJ, které jsou diskutovány v tomto příspěvku: izolace pomocí membránových technik (např. ultrafiltrace), precipitace pomocí bentonitu, karboxymetyl-celulózy, precipitace pomocí kyselého pH a nebo precipitace pomocí aditiv – kyseliny, ionty kovů, organická rozpouštědla. (cs)
Title
  • Bárta J., Heřmanová V., Diviš J. (2006): Bílkoviny bramborových hlíz a možnosti jejich regenerace z odpadních vod při výrobě škrobu. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006. PCHE – Pet
  • Proteins of potato tubers and possibilities of their recovery from efluent in potato starch processing. (en)
  • Bárta J., Heřmanová V., Diviš J. (2006): Bílkoviny bramborových hlíz a možnosti jejich regenerace z odpadních vod při výrobě škrobu. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006. PCHE – Pet (cs)
skos:prefLabel
  • Bárta J., Heřmanová V., Diviš J. (2006): Bílkoviny bramborových hlíz a možnosti jejich regenerace z odpadních vod při výrobě škrobu. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006. PCHE – Pet
  • Proteins of potato tubers and possibilities of their recovery from efluent in potato starch processing. (en)
  • Bárta J., Heřmanová V., Diviš J. (2006): Bílkoviny bramborových hlíz a možnosti jejich regenerace z odpadních vod při výrobě škrobu. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006. PCHE – Pet (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/06:E0005216!RIV07-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 3199-3206
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4030)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 466607
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/06:E0005216
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • proteins, patatin, potatoes, PFJ (potato fruit juice), isolation, precipitation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9F141952375E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Milovy
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bárta, Jan
  • Diviš, Jiří
  • Heřmanová, Veronika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • PCHE - PetroCHemEng, Ing. Jaromír Škarka, CSc.
https://schema.org/isbn
  • 80-02-01792-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software