About: Bílkoviny bramborových hlíz - odpad při výrobě škrobu nebo cenná surovina?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Provedený experiment porovnával množství získaného proteinu z hlízové vody brambor při výrobě škrobu mezi tepelnou koagulací a precipitací bílkovin etanolem při teplotě 0°C. Větší výtěžnost měla tepelná koagulace 80.34 % TCA-proteinu, precipitace etanolem měla výtěžnost 69.24 %. Na druhé straně u bílkovin izolovaných pomocí etanolu při teplotě 0°C byl zachován vysoký podíl opětovné rozpustnosti (90.83 %).
  • Provedený experiment porovnával množství získaného proteinu z hlízové vody brambor při výrobě škrobu mezi tepelnou koagulací a precipitací bílkovin etanolem při teplotě 0°C. Větší výtěžnost měla tepelná koagulace 80.34 % TCA-proteinu, precipitace etanolem měla výtěžnost 69.24 %. Na druhé straně u bílkovin izolovaných pomocí etanolu při teplotě 0°C byl zachován vysoký podíl opětovné rozpustnosti (90.83 %). (cs)
  • This contribution is focused on posibility of protein isolation from potato fruit juice, which is formed as by-product at potato starch manufacturing. Results show the comparison of two ways of protein isolation - heat coagulation and etanol precipitation at low temperature. There has been found: the protein recovery by heat coagulation was higher (80.34 % TCA-protein) than ethanol precipitation (69.24 %). On the other hand, etanol precipitate had high re-solubilty (over 90 %), whereas the resolubility of heat coagulate was below 10 %. (en)
Title
  • Bílkoviny bramborových hlíz - odpad při výrobě škrobu nebo cenná surovina?
  • Bílkoviny bramborových hlíz - odpad při výrobě škrobu nebo cenná surovina? (cs)
  • Potato tuber proteins - a waste in starch production or valuable raw material? (en)
skos:prefLabel
  • Bílkoviny bramborových hlíz - odpad při výrobě škrobu nebo cenná surovina?
  • Bílkoviny bramborových hlíz - odpad při výrobě škrobu nebo cenná surovina? (cs)
  • Potato tuber proteins - a waste in starch production or valuable raw material? (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/06:00007376!RIV07-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 526-528
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4030)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 466911
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/06:00007376
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potaot tuber proteins, protein isolation, heat coagulation, etanol precipitation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [33575104631F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Biotechnology 2006, České Budějovice 15th-16th February 2006 [CD-ROM]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bárta, Jan
  • Diviš, Jiří
  • Švajner, Josef
  • Heřmanová, Veronika
  • Kotlářová, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Scientific Pedagogical Publishing
https://schema.org/isbn
  • 80-85645-53-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software