About: Chemická skladba masa býků různých genotypů.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly posuzovány tři skupiny jatečných býků - český strakatý skot (C100; 23 kusů), holštýnský skot (H100; 19 kusů) a kříženci s masným plemenem charolaise (CH 26 kusů). Býci skupiny H100 měli nejvyšší věk při porážce (744,78 dnů); nejvyšší netto přírůstek (521,05 g při P amp;#8804;0,05) byla prokázána u skupiny kříženců, kteří dosáhli i nejvyšší hmotnost jatečně opracovaného těla (351,55 kg). Velikost plochy roštěnce byla největší u skupiny kříženců (85,51 cm2) a nejmenší u skupiny H100 (74,01 cm2) při P amp;#8804;0,05. U fyzikálních a chemických ukazatelů nebyl mezi skupinami prokázán významný rozdíl. U barvy masa, coby rozhodujícího ukazatele pro spotřebitele, byly nejnižší hodnoty u skupiny H100 (5,09 % remise) a nejvyšší u skupiny C100 (6,30 % remise). Také ukazatele vaznosti masa byly vyrovnané - od 86,75 u H100 do 98,60 u C100. Obsah intramuskulárního tuku byl u H100 - 1,49%, u CHxH,C 1,80% a u skupiny C100 2,05%.
  • Byly posuzovány tři skupiny jatečných býků - český strakatý skot (C100; 23 kusů), holštýnský skot (H100; 19 kusů) a kříženci s masným plemenem charolaise (CH 26 kusů). Býci skupiny H100 měli nejvyšší věk při porážce (744,78 dnů); nejvyšší netto přírůstek (521,05 g při P amp;#8804;0,05) byla prokázána u skupiny kříženců, kteří dosáhli i nejvyšší hmotnost jatečně opracovaného těla (351,55 kg). Velikost plochy roštěnce byla největší u skupiny kříženců (85,51 cm2) a nejmenší u skupiny H100 (74,01 cm2) při P amp;#8804;0,05. U fyzikálních a chemických ukazatelů nebyl mezi skupinami prokázán významný rozdíl. U barvy masa, coby rozhodujícího ukazatele pro spotřebitele, byly nejnižší hodnoty u skupiny H100 (5,09 % remise) a nejvyšší u skupiny C100 (6,30 % remise). Také ukazatele vaznosti masa byly vyrovnané - od 86,75 u H100 do 98,60 u C100. Obsah intramuskulárního tuku byl u H100 - 1,49%, u CHxH,C 1,80% a u skupiny C100 2,05%. (cs)
  • Three groups of slaugter bulls - Bohemian Spotted cattle (C100; 23 heads), Holstein (H100; 19 heads) and cross-breed bulls (CH; 26 heads) were evaluated. Bulls from the group H100 had at slaughter the highest age of 744,78 days. The highest nett weight gain of 521,05 g was confirmed in the group of cross-breed bulls (at P amp;#8804; 0,05), which also achieved the highest carcass weight of 351,55 kg. The highest size of the sirloin area was in the group of cross-breed bulls with the value of 85,51 cm2 and the lowest was in the group H100 with 74,01 cm2 (at P amp;#8804; 0,05). In the physical and chemical properties, there was no significant difference between the evaluated groups. In the meat collor, which is the dominant indicator for the consumer, the lowest value was found in the group H100 with 5,09 % (remission) and the highest value in the group C100 with 6,30 % (remission). Also the values of water holding capacity were well-balanced, from 88,75 % in the group H100 to 98,60 % in the group (en)
Title
  • Chemická skladba masa býků různých genotypů.
  • Chemická skladba masa býků různých genotypů. (cs)
  • Chemical structure of meat of different genotypes bulls. (en)
skos:prefLabel
  • Chemická skladba masa býků různých genotypů.
  • Chemická skladba masa býků různých genotypů. (cs)
  • Chemical structure of meat of different genotypes bulls. (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/06:00007363!RIV07-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 83-87
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3020)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 468535
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/06:00007363
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cattle, meat, fysical and chemical structure (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F9BDDDB70BF1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • II. mezinárodní vědeckou konferenci Aktuální otázky produkce jatečných zvířat, Brno 20. září 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voříšková, Jarmila
  • Frelich, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-976-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software