Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - U stáda masného skotu highlandského plemene chovaného v marginálních podmínkách Šumavy bylo provedeno v průběhu celého roku etologické sledování základních kategorií chování (příjem krmiva, odpočinek, stání, pohyb). Nejdelší doba příjmu krmiva byla zaznamenána při začátku pastevního období a činila 10,3 hodiny (42,7 % dne). Naproti tomu nejkratší doba byla při příjmu konzervovaného krmiva (sena) v zimním období, kdy se této kategorii stádo věnovalo 8,4 hodiny (35,0% dne). Nejdelší doba odpočinku byla v letním období (11,1 hodiny, 46,3 % dne), kdy se teplota pohybovala okolo 23 amp;#730;C a zvířata se v době ležení ukrývala v lese na místech s vyšším prouděním vzduchu. Kategorii stání je v průběhu roku věnován prostor od 3,2 hodiny (jaro) do 5,3 hodiny (zima). Pohybu se skot věnuje velmi málo a je spojen zejména s přechody ke zdroji vody v průběhu celého roku a pohybuje se okolo 1,5 hodiny.
- U stáda masného skotu highlandského plemene chovaného v marginálních podmínkách Šumavy bylo provedeno v průběhu celého roku etologické sledování základních kategorií chování (příjem krmiva, odpočinek, stání, pohyb). Nejdelší doba příjmu krmiva byla zaznamenána při začátku pastevního období a činila 10,3 hodiny (42,7 % dne). Naproti tomu nejkratší doba byla při příjmu konzervovaného krmiva (sena) v zimním období, kdy se této kategorii stádo věnovalo 8,4 hodiny (35,0% dne). Nejdelší doba odpočinku byla v letním období (11,1 hodiny, 46,3 % dne), kdy se teplota pohybovala okolo 23 amp;#730;C a zvířata se v době ležení ukrývala v lese na místech s vyšším prouděním vzduchu. Kategorii stání je v průběhu roku věnován prostor od 3,2 hodiny (jaro) do 5,3 hodiny (zima). Pohybu se skot věnuje velmi málo a je spojen zejména s přechody ke zdroji vody v průběhu celého roku a pohybuje se okolo 1,5 hodiny. (cs)
- Ethological monitoring of basic behaviour parameters (food intake, rest time, standing, movement) was made in Highland breed in marginal conditions of Šumava during all year. The longest time of food intake (10.3 hours; 42.7% of day) was record on the start pasture period. On the other hand the shortest time of food intake (8.4 hours; 46.3% of day) was founded at hay intake in winter. Animals lay by the longest time (11.1 hour; 46.3% of day) in summer at temperature 23°C. Cattle hid in forest in place with larger air circulation. Parameter standing is since 3.2 hours (spring) to 5.3 hours (winter) during year. Cattle move very little (about 1.5 hour) and primarily when it walk to drink. (en)
|
Title
| - Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách.
- Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách. (cs)
- The use of ethology in the breeding of highland cattle in marginal conditions. (en)
|
skos:prefLabel
| - Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách.
- Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách. (cs)
- The use of ethology in the breeding of highland cattle in marginal conditions. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/06:00007203!RIV07-MZE-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QF3018), Z(MSM6007665806)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/06:00007203
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ethology, meat cattle, Highland, marginal area (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voříšková, Jarmila
- Frelich, Jan
- Pechová, Gabriela
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |