About: Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U stáda masného skotu highlandského plemene chovaného v marginálních podmínkách Šumavy bylo provedeno v průběhu celého roku etologické sledování základních kategorií chování (příjem krmiva, odpočinek, stání, pohyb). Nejdelší doba příjmu krmiva byla zaznamenána při začátku pastevního období a činila 10,3 hodiny (42,7 % dne). Naproti tomu nejkratší doba byla při příjmu konzervovaného krmiva (sena) v zimním období, kdy se této kategorii stádo věnovalo 8,4 hodiny (35,0% dne). Nejdelší doba odpočinku byla v letním období (11,1 hodiny, 46,3 % dne), kdy se teplota pohybovala okolo 23 amp;#730;C a zvířata se v době ležení ukrývala v lese na místech s vyšším prouděním vzduchu. Kategorii stání je v průběhu roku věnován prostor od 3,2 hodiny (jaro) do 5,3 hodiny (zima). Pohybu se skot věnuje velmi málo a je spojen zejména s přechody ke zdroji vody v průběhu celého roku a pohybuje se okolo 1,5 hodiny.
  • U stáda masného skotu highlandského plemene chovaného v marginálních podmínkách Šumavy bylo provedeno v průběhu celého roku etologické sledování základních kategorií chování (příjem krmiva, odpočinek, stání, pohyb). Nejdelší doba příjmu krmiva byla zaznamenána při začátku pastevního období a činila 10,3 hodiny (42,7 % dne). Naproti tomu nejkratší doba byla při příjmu konzervovaného krmiva (sena) v zimním období, kdy se této kategorii stádo věnovalo 8,4 hodiny (35,0% dne). Nejdelší doba odpočinku byla v letním období (11,1 hodiny, 46,3 % dne), kdy se teplota pohybovala okolo 23 amp;#730;C a zvířata se v době ležení ukrývala v lese na místech s vyšším prouděním vzduchu. Kategorii stání je v průběhu roku věnován prostor od 3,2 hodiny (jaro) do 5,3 hodiny (zima). Pohybu se skot věnuje velmi málo a je spojen zejména s přechody ke zdroji vody v průběhu celého roku a pohybuje se okolo 1,5 hodiny. (cs)
  • Ethological monitoring of basic behaviour parameters (food intake, rest time, standing, movement) was made in Highland breed in marginal conditions of Šumava during all year. The longest time of food intake (10.3 hours; 42.7% of day) was record on the start pasture period. On the other hand the shortest time of food intake (8.4 hours; 46.3% of day) was founded at hay intake in winter. Animals lay by the longest time (11.1 hour; 46.3% of day) in summer at temperature 23°C. Cattle hid in forest in place with larger air circulation. Parameter standing is since 3.2 hours (spring) to 5.3 hours (winter) during year. Cattle move very little (about 1.5 hour) and primarily when it walk to drink. (en)
Title
  • Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách.
  • Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách. (cs)
  • The use of ethology in the breeding of highland cattle in marginal conditions. (en)
skos:prefLabel
  • Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách.
  • Uplatnění etologie při chovu skotského náhorního skotu v marginálních podmínkách. (cs)
  • The use of ethology in the breeding of highland cattle in marginal conditions. (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/06:00007203!RIV07-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 97-100
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3018), Z(MSM6007665806)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 505121
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/06:00007203
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ethology, meat cattle, Highland, marginal area (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [86F492A127E7]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voříšková, Jarmila
  • Frelich, Jan
  • Pechová, Gabriela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-869-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software