Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Genetická modifikace je technologie, která manipuluje s geny a tedy s DNA. Jedná se o cílenou změnu genetického materiálu (vnesení nebo vynětí) způsobem, kterého se nedosáhne přirozenou rekombinací. V porovnání s klasickým šlechtěním se mohou během genetických modifikací kombinovat geny libovolných živých organizmů. Nejrozšířenějšími GM plodinami v EU jsou v současné době sója a kukuřice. Obě plodiny jsou důležitým komponentem krmných směsí pro drůbež. Jedná se o insekt rezistentní Bt kukuřici a Roundup Ready sóju, jež je tolerantní k látce glyfosfátu (účinému prvku herbicidu Roundup). Zařazení modifikované kukuřice a sóji do výživy drůbeže neovlivnilo její užitkové vlastnosti ani kvalitu produkce. Zkrmování GMO hospodářským zvířatům je spojeno s mizivými riziky. Bezpečné jsou z hlediska lidské výživy a lidského zdraví i živočišné produkty zvířat krmených krmivy z GMO. V současnosti nelze prokázat jakýkoliv rozdíl v živočišných produktech zvířat krmených GMO a produkty získanými od zvířat, která GMO
- Genetická modifikace je technologie, která manipuluje s geny a tedy s DNA. Jedná se o cílenou změnu genetického materiálu (vnesení nebo vynětí) způsobem, kterého se nedosáhne přirozenou rekombinací. V porovnání s klasickým šlechtěním se mohou během genetických modifikací kombinovat geny libovolných živých organizmů. Nejrozšířenějšími GM plodinami v EU jsou v současné době sója a kukuřice. Obě plodiny jsou důležitým komponentem krmných směsí pro drůbež. Jedná se o insekt rezistentní Bt kukuřici a Roundup Ready sóju, jež je tolerantní k látce glyfosfátu (účinému prvku herbicidu Roundup). Zařazení modifikované kukuřice a sóji do výživy drůbeže neovlivnilo její užitkové vlastnosti ani kvalitu produkce. Zkrmování GMO hospodářským zvířatům je spojeno s mizivými riziky. Bezpečné jsou z hlediska lidské výživy a lidského zdraví i živočišné produkty zvířat krmených krmivy z GMO. V současnosti nelze prokázat jakýkoliv rozdíl v živočišných produktech zvířat krmených GMO a produkty získanými od zvířat, která GMO (cs)
- Genetic modification is a modern technology that manipulates with genes. This technology targeted for change of genetic material by way that is not get with natural recombination. Genetically modification combines genes of different living organisms. The most prevalent GM plants in EU are soya and maize. The both plants are important components in the feed mixtures for poultry. They are insect resistant Bt maize and Roundup Ready soya. Roundup Ready soya is placable to matter glyphosphat (in herbicide Roundup). GM maize and soya in poultry nutrition have not influence for production and its quality, GMO in farm animal nutrition are joined with negligible risk. It was not documented difference in quality of animal products among farm animals fed by GM plants and farm animals fed without GM plants. (en)
|
Title
| - Zařazování geneticky modifikovaných plodin do výživy drůbeže
- Zařazování geneticky modifikovaných plodin do výživy drůbeže (cs)
- Geneticaly modified plants in poultry nutrition - a review (en)
|
skos:prefLabel
| - Zařazování geneticky modifikovaných plodin do výživy drůbeže
- Zařazování geneticky modifikovaných plodin do výživy drůbeže (cs)
- Geneticaly modified plants in poultry nutrition - a review (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/06:00007181!RIV07-MSM-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/06:00007181
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - GM maize; GMsoya; poultry; nutrition (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kadlec, Jaromír
- Čítek, Jindřich
- Řehout, Václav
- Hradecká, Eva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |