About: Odhad podílu svaloviny prasat metodami in vivo a post mortem v experimentálních podmínkách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem příspěvku bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 (PI-105) a SONOMARK 100 (SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. sondovou metodou FOM post mortem na jatečných půlkách. Data byla získána na testační stanici v rámci zkoušek výkrmnosti a jatečné hodnoty čistokrevných plemen prasat výchozích populací (n =255 ks). Zvířata byla měřena v živé hmotnosti 98 - 105 kg. Po poražení byly na shodných měřících místech zjištěny stejné míry pomocí posuvného měřítka. Sloužily pro regresní rovnici používanou v přístroji FOM a zároveň byly zjišťovány míry potřebné pro výpočet podílu svaloviny ZP metodou. Průměrná výška hřbetního tuku t1 (t2) byla 11,54 mm (11,1 mm), výška svalu m.l.l.t. 51,91 mm a podíl svaloviny 59,86 % (SM-100). Minimální diference (z hlediska použitých metod) byly nalezeny u výšky tuku t2, statisticky vysoce významné u výšky svalu. Pro podíl svaloviny byla nalezena velmi do
  • Cílem příspěvku bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 (PI-105) a SONOMARK 100 (SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. sondovou metodou FOM post mortem na jatečných půlkách. Data byla získána na testační stanici v rámci zkoušek výkrmnosti a jatečné hodnoty čistokrevných plemen prasat výchozích populací (n =255 ks). Zvířata byla měřena v živé hmotnosti 98 - 105 kg. Po poražení byly na shodných měřících místech zjištěny stejné míry pomocí posuvného měřítka. Sloužily pro regresní rovnici používanou v přístroji FOM a zároveň byly zjišťovány míry potřebné pro výpočet podílu svaloviny ZP metodou. Průměrná výška hřbetního tuku t1 (t2) byla 11,54 mm (11,1 mm), výška svalu m.l.l.t. 51,91 mm a podíl svaloviny 59,86 % (SM-100). Minimální diference (z hlediska použitých metod) byly nalezeny u výšky tuku t2, statisticky vysoce významné u výšky svalu. Pro podíl svaloviny byla nalezena velmi do (cs)
  • The objective of the paper was to evaluate lean content measured with PIGLOG-105 (PI-105) and SONOMARK 100 (SM-100) instruments applying current methodology for determination of breeding pig performance in vivo and by post mortem two-point (ZP) method and/or FOM probing method in half-carcasses. Data were acquired at a pig testing station during progeny tests of pure pig breeds of base populations of (n = 255 animals). Pigs were measured at live weight of 98 -105 kg. After slaughter the same measures were determined with slide gauge at identical points of measurement. They were used for a regression equation in FOM instrument and measures necessary to calculate lean content by ZP method were found out at the same time. Average backfat thickness t1 (t2)was 11.54 mm (11.1 mm), depth of m.l.l.t. muscle 51,91 mm and lean content 59.86%. Minimum differences (between the used methods) were observed in backfat thickness t2, but they were statistically highly significant in muscle depth. High goodness of fit (en)
Title
  • Odhad podílu svaloviny prasat metodami in vivo a post mortem v experimentálních podmínkách
  • Odhad podílu svaloviny prasat metodami in vivo a post mortem v experimentálních podmínkách (cs)
  • Prediction of lean content in pigs by in vivo and post mortem methods in experimental conditions. (en)
skos:prefLabel
  • Odhad podílu svaloviny prasat metodami in vivo a post mortem v experimentálních podmínkách
  • Odhad podílu svaloviny prasat metodami in vivo a post mortem v experimentálních podmínkách (cs)
  • Prediction of lean content in pigs by in vivo and post mortem methods in experimental conditions. (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/05:00006609!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 28-32
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1041)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 534101
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/05:00006609
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; ultrasound instruments; FOM and ZP methods; regression equation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DDB3C96E0BC0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Slovenský chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 10
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
issn
  • 1335-1990
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software