Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Práce se zabývá hodnocením změn obsahu významných skupin mastných kyselin mléčného tuku v mléce stejných dojnic českého strakatého plemene po uplynutí ročního období a změně krmné dávky. Bylo zjištěno, že došlo ke statisticky významným změnám všech skupin mastných kyselin (SAFA, MUFA, PUFA, USFA). Průměrný obsah nasycených mastných kyselin v obou letech byl 62,63 %, přičemž minimální hodnota byla zjištěna v roce 2003 (58,11 %), maximální v roce 2004 (67,19 %). Minimální obsah všech nenasycených mastných kyselin byl zjištěn v roce 2004 (29,17 %), maximální v roce 2003 (38,71 %). Zajímavým poznatkem je potvrzení možnosti regulace obsahu nenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které výrazně ovlivňují hodnocení zdravotních účinků mléčného tuku.
- Práce se zabývá hodnocením změn obsahu významných skupin mastných kyselin mléčného tuku v mléce stejných dojnic českého strakatého plemene po uplynutí ročního období a změně krmné dávky. Bylo zjištěno, že došlo ke statisticky významným změnám všech skupin mastných kyselin (SAFA, MUFA, PUFA, USFA). Průměrný obsah nasycených mastných kyselin v obou letech byl 62,63 %, přičemž minimální hodnota byla zjištěna v roce 2003 (58,11 %), maximální v roce 2004 (67,19 %). Minimální obsah všech nenasycených mastných kyselin byl zjištěn v roce 2004 (29,17 %), maximální v roce 2003 (38,71 %). Zajímavým poznatkem je potvrzení možnosti regulace obsahu nenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které výrazně ovlivňují hodnocení zdravotních účinků mléčného tuku. (cs)
- Variances in groups of fatty acids, namely saturated (SAFA), monounsaturated (MUFA) polyunsaturated (PUFA) and unsaturated (USFA) ones, were examined in milk fat composition in two groups of cows after a lapse of one year and a change of feed ration. Significant differences (P < 0,05) in contents of SAFA, MUFA, PUFA and USFA between both groups were found. Confirmation of content regulation possibility of polyunsaturated fatty acids that markedly involve health effects of milk fat evaluation is an interesting finding. (en)
|
Title
| - Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině.
- Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině. (cs)
- Factors affecting the composition of milk fat in bulk milk. (en)
|
skos:prefLabel
| - Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině.
- Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině. (cs)
- Factors affecting the composition of milk fat in bulk milk. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/05:00006179!RIV06-MSM-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/05:00006179
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milk; milk fat; fatty acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Den mléka 2005. Sborník referátů z mezinárodní konference.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Samková, Eva
- Špička, Jiří
- Pešek, Milan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská společnost; Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta. Katedra chovu skotu a mlékařství; ISV NAKLADATELSTVÍ
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |