About: Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce se zabývá hodnocením změn obsahu významných skupin mastných kyselin mléčného tuku v mléce stejných dojnic českého strakatého plemene po uplynutí ročního období a změně krmné dávky. Bylo zjištěno, že došlo ke statisticky významným změnám všech skupin mastných kyselin (SAFA, MUFA, PUFA, USFA). Průměrný obsah nasycených mastných kyselin v obou letech byl 62,63 %, přičemž minimální hodnota byla zjištěna v roce 2003 (58,11 %), maximální v roce 2004 (67,19 %). Minimální obsah všech nenasycených mastných kyselin byl zjištěn v roce 2004 (29,17 %), maximální v roce 2003 (38,71 %). Zajímavým poznatkem je potvrzení možnosti regulace obsahu nenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které výrazně ovlivňují hodnocení zdravotních účinků mléčného tuku.
  • Práce se zabývá hodnocením změn obsahu významných skupin mastných kyselin mléčného tuku v mléce stejných dojnic českého strakatého plemene po uplynutí ročního období a změně krmné dávky. Bylo zjištěno, že došlo ke statisticky významným změnám všech skupin mastných kyselin (SAFA, MUFA, PUFA, USFA). Průměrný obsah nasycených mastných kyselin v obou letech byl 62,63 %, přičemž minimální hodnota byla zjištěna v roce 2003 (58,11 %), maximální v roce 2004 (67,19 %). Minimální obsah všech nenasycených mastných kyselin byl zjištěn v roce 2004 (29,17 %), maximální v roce 2003 (38,71 %). Zajímavým poznatkem je potvrzení možnosti regulace obsahu nenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které výrazně ovlivňují hodnocení zdravotních účinků mléčného tuku. (cs)
  • Variances in groups of fatty acids, namely saturated (SAFA), monounsaturated (MUFA) polyunsaturated (PUFA) and unsaturated (USFA) ones, were examined in milk fat composition in two groups of cows after a lapse of one year and a change of feed ration. Significant differences (P < 0,05) in contents of SAFA, MUFA, PUFA and USFA between both groups were found. Confirmation of content regulation possibility of polyunsaturated fatty acids that markedly involve health effects of milk fat evaluation is an interesting finding. (en)
Title
  • Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině.
  • Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině. (cs)
  • Factors affecting the composition of milk fat in bulk milk. (en)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině.
  • Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině. (cs)
  • Factors affecting the composition of milk fat in bulk milk. (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/05:00006179!RIV06-MSM-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 73-75
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 521365
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/05:00006179
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw milk; milk fat; fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1F002FEED779]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Den mléka 2005. Sborník referátů z mezinárodní konference.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Samková, Eva
  • Špička, Jiří
  • Pešek, Milan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská společnost; Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta. Katedra chovu skotu a mlékařství; ISV NAKLADATELSTVÍ
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1041-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software