About: Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05). Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie.
  • U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05). Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie. (cs)
  • We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at 130 samples of maize silages in working conditions. We evaluated total classification and categorization to quality classes according to fermentation process.It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. They have been evaluated correlation coefficients at maize silages between fermentation class and crude fiber content - weak dependence r = 0,10 (P<0,05), between fermentation class and acetic acid content - dependence r = 0,55 (P<0,05) and between total class and crude fiber content - dependence r = 0,48 (P<0,05). (en)
Title
  • Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží
  • The inoculation influence for quality of fermentation process in maize silages (en)
  • Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží
  • The inoculation influence for quality of fermentation process in maize silages (en)
  • Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/05:00006166!RIV06-MSM-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 30-35
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549145
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/05:00006166
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • quality of silage; fermentation of silage; additives (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [05F53EAAE88B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jančík, Filip
  • Kadlec, Jaromír
  • Lád, František
  • Čermák, Bohuslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-823-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software