About: Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification to total qualit
  • We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification to total qualit (en)
  • Hodnotili jsme vliv silážovacích aditiv na kvalitativní parametry podle zařazení do celkových tříd a fermentačních procesů v provozních podmínkách. Ve spolupráci s Krajskou zemědělskou laboratoří v Českých Budějovicích jsme posuzovali 109 vzorků. 46 vzorků jetelotravní siláže (42,2% z celkového počtu) bylo ošetřeno silážními aditivy, 67 vzorků (57,8%) zůstalo bez ošetření. Aditiva zahrnovala 50,1% bakteriálně-fermentačních aditiv a 49,9% bakteriálních aditiv. Zjistili jsme pozitivní vliv silážních aditiv na fermentační třídu a celkovou silážní kvalitu siláží. Pozitivní vliv byl výraznější při klasifikaci do fermentačních tříd u jetelotravních siláží. Vysoký obsah hrubé vlákniny zhoršoval výsledek fermentace a celkovou kvalitu siláže, což je vyjádřeno korelačním koeficientem r = 0,75 (P < 0,05). Optimální obsah hrubé vlákniny se pohyboval kolem 250 g na kg sušiny. 76,5% jetelotravních siláží v experimentu nedosahovalo optimálního množství vlákniny. Vysoký obsah hrubé vlákniny je závažným problémem p (cs)
Title
  • Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.
  • Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes. (en)
  • Hodnocení konzervovaných krmiv pomocí vybraných kvantitativních indexů (cs)
skos:prefLabel
  • Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.
  • Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes. (en)
  • Hodnocení konzervovaných krmiv pomocí vybraných kvantitativních indexů (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/05:00006164!RIV06-MSM-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 112-115
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 520715
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/05:00006164
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • clover-grass silages; qualitative parameters; silage additives (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [614CF21E87F2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Západné Tatry, Račkova dolina
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie %22Dni výživy zvierat%22, Ráčkova dolina 16-17.6.2005
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jančík, Filip
  • Kadlec, Jaromír
  • Lád, František
  • Čermák, Bohuslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-530-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software