Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification to total qualit
- We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification to total qualit (en)
- Hodnotili jsme vliv silážovacích aditiv na kvalitativní parametry podle zařazení do celkových tříd a fermentačních procesů v provozních podmínkách. Ve spolupráci s Krajskou zemědělskou laboratoří v Českých Budějovicích jsme posuzovali 109 vzorků. 46 vzorků jetelotravní siláže (42,2% z celkového počtu) bylo ošetřeno silážními aditivy, 67 vzorků (57,8%) zůstalo bez ošetření. Aditiva zahrnovala 50,1% bakteriálně-fermentačních aditiv a 49,9% bakteriálních aditiv. Zjistili jsme pozitivní vliv silážních aditiv na fermentační třídu a celkovou silážní kvalitu siláží. Pozitivní vliv byl výraznější při klasifikaci do fermentačních tříd u jetelotravních siláží. Vysoký obsah hrubé vlákniny zhoršoval výsledek fermentace a celkovou kvalitu siláže, což je vyjádřeno korelačním koeficientem r = 0,75 (P < 0,05). Optimální obsah hrubé vlákniny se pohyboval kolem 250 g na kg sušiny. 76,5% jetelotravních siláží v experimentu nedosahovalo optimálního množství vlákniny. Vysoký obsah hrubé vlákniny je závažným problémem p (cs)
|
Title
| - Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.
- Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes. (en)
- Hodnocení konzervovaných krmiv pomocí vybraných kvantitativních indexů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.
- Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes. (en)
- Hodnocení konzervovaných krmiv pomocí vybraných kvantitativních indexů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/05:00006164!RIV06-MSM-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/05:00006164
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - clover-grass silages; qualitative parameters; silage additives (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Západné Tatry, Račkova dolina
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie %22Dni výživy zvierat%22, Ráčkova dolina 16-17.6.2005
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Jančík, Filip
- Kadlec, Jaromír
- Lád, František
- Čermák, Bohuslav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |