About: Vztah obsahu mléčných složek a reprodukčních ukazatelů u dojených krav     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo posoudit vývoj obsahu mléčných složek a močoviny v počáteční fázi laktace a stanovit vztah těchto parametrů k délce inseminačního intervalu a servis periody. U dojnic holštýnského plemene byl sledován obsah mléčného tuku, bílkovin,močoviny a poměru tuk/bílkoviny (T/B) v období do 150 dnů po porodu v 30 denních intervalech. Byl zaznamenán signifikantní pokles obsahu mléčného tuku, bílkovin i poměru T/B od druhého měsíce po porodu a podobně byl prokázán i signifikantní vzestup obsahu mléčné močoviny od druhého měsíce laktace. Byly vypočítány statisticky významné korelační koeficienty mezi obsahem tuku a močoviny; obsahem tuku, koeficientem T/B a délkou inseminačního intervalu; obsahem močoviny a délkou inseminačního intervalu a servis periody. Zároveň byly stanoveny vícerozměrné regresní modely pro proměnné délka inseminačního intervalu a délka servis periody, ze kterých lze odhadnout optimální úroveň jednotlivých parametrů v poporodním období.
  • Cílem této práce bylo posoudit vývoj obsahu mléčných složek a močoviny v počáteční fázi laktace a stanovit vztah těchto parametrů k délce inseminačního intervalu a servis periody. U dojnic holštýnského plemene byl sledován obsah mléčného tuku, bílkovin,močoviny a poměru tuk/bílkoviny (T/B) v období do 150 dnů po porodu v 30 denních intervalech. Byl zaznamenán signifikantní pokles obsahu mléčného tuku, bílkovin i poměru T/B od druhého měsíce po porodu a podobně byl prokázán i signifikantní vzestup obsahu mléčné močoviny od druhého měsíce laktace. Byly vypočítány statisticky významné korelační koeficienty mezi obsahem tuku a močoviny; obsahem tuku, koeficientem T/B a délkou inseminačního intervalu; obsahem močoviny a délkou inseminačního intervalu a servis periody. Zároveň byly stanoveny vícerozměrné regresní modely pro proměnné délka inseminačního intervalu a délka servis periody, ze kterých lze odhadnout optimální úroveň jednotlivých parametrů v poporodním období. (cs)
  • The aim of this study was to evaluate the milk components and milk urea content development in the opening period of lactation and to determine their influence on the length of insemination interval and service period. In the Holstein cows herd there were observed the content of milk fat, milk protein, milk urea and the fat/protein ratio (F/P) in the 30 days intervals during the first 150 days after calving. There was recorded the significant decrease of milk fat and protein content and the F/P ratio from the second month of lactation and analogous to this, there was demonstrated the significant increase of milk urea content from the second month of lactation. The statistically singnificant correlation coefficients between the milk fat content and milkurea content, between the milk fat content, F/P ratio and the length of the insemination interval and betwen the milk urea content and the insemination interval and the service period length were counted. Simultaneously, the multirange regression models (en)
Title
  • Vztah obsahu mléčných složek a reprodukčních ukazatelů u dojených krav
  • Vztah obsahu mléčných složek a reprodukčních ukazatelů u dojených krav (cs)
  • Relation of milk components content and reproduction indexes in dairy cows (en)
skos:prefLabel
  • Vztah obsahu mléčných složek a reprodukčních ukazatelů u dojených krav
  • Vztah obsahu mléčných složek a reprodukčních ukazatelů u dojených krav (cs)
  • Relation of milk components content and reproduction indexes in dairy cows (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/05:00006158!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 129-138
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44035), Z(MSM6007665806)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 551211
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/05:00006158
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cattle; insemination interval; service period; milk fat; milk protein; milk urea content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E17F4AEC519D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Maršálek, Miroslav
  • Frelich, Jan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-558X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software