About: Utilization of in vivo and post mortem methods for determination of the carcass value in pigs of the Czech Meat breed     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of the paper was to evaluate lean content measured with PIGLOG-105 and SONOMARK-100 instruments applying current methodology for determination of breeding pig performance in vivo and by post mortem two-point method (ZP) and/or FOM probing method in half-carcasses in Czech Meat breed. Data were acquired at a breeding farm Všetice (n = 56 animals). Pigs were measured at live weight of 107-114 kg. Goodness of fit existed for lean content between the results presented by SM-100 instrument andboth post-mortem methods. It was observed, that SM-100 apparatus showed higher values in lean meat content (about 2,4 - 2,5 %) in comparison with post mortem method (about 1,5 %) and PI-105 apparatus. (en)
  • Cílem příspěvku bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 (PI-105) a SONOMARK 100 (SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. sondovou metodou FOM post mortem na jatečných půlkách. Data byla získána ve šlechtitelském chovu prasat Všetice u plemene české výrazně masné (n = 56 ks). Zvířata byla měřena v živé hmotnosti 107-114 kg. Po poražení byly na shodných měřících místech zjištěny stejnémíry pomocí posuvného měřítka. Sloužily pro regresní rovnici používanou v přístroji FOM a zároveň byly zjišťovány míry potřebné pro výpočet podílu svaloviny ZP metodou. Průměrný podíl svaloviny zjištěný metodami post mortem, resp. in vivo se pohyboval naúrovni 59,8 %, resp. 61,5 %. Nejvíce diferencí (z hlediska použitých metod) bylo nalezeno a statisticky potvrzeno u výšky svalu. Pro podíl svaloviny byla nalezena velmi dobrá shoda mezi výsledky prezentovanými přístrojem PI-105 a metodami post mortem. P
  • Cílem příspěvku bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 (PI-105) a SONOMARK 100 (SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. sondovou metodou FOM post mortem na jatečných půlkách. Data byla získána ve šlechtitelském chovu prasat Všetice u plemene české výrazně masné (n = 56 ks). Zvířata byla měřena v živé hmotnosti 107-114 kg. Po poražení byly na shodných měřících místech zjištěny stejnémíry pomocí posuvného měřítka. Sloužily pro regresní rovnici používanou v přístroji FOM a zároveň byly zjišťovány míry potřebné pro výpočet podílu svaloviny ZP metodou. Průměrný podíl svaloviny zjištěný metodami post mortem, resp. in vivo se pohyboval naúrovni 59,8 %, resp. 61,5 %. Nejvíce diferencí (z hlediska použitých metod) bylo nalezeno a statisticky potvrzeno u výšky svalu. Pro podíl svaloviny byla nalezena velmi dobrá shoda mezi výsledky prezentovanými přístrojem PI-105 a metodami post mortem. P (cs)
Title
  • Utilization of in vivo and post mortem methods for determination of the carcass value in pigs of the Czech Meat breed (en)
  • Využití metod in vivo a post mortem ke stanovení jatečné hodnoty prasat plemene české výrazně masné
  • Využití metod in vivo a post mortem ke stanovení jatečné hodnoty prasat plemene české výrazně masné (cs)
skos:prefLabel
  • Utilization of in vivo and post mortem methods for determination of the carcass value in pigs of the Czech Meat breed (en)
  • Využití metod in vivo a post mortem ke stanovení jatečné hodnoty prasat plemene české výrazně masné
  • Využití metod in vivo a post mortem ke stanovení jatečné hodnoty prasat plemene české výrazně masné (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005940!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 737-176
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1041)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 594110
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005940
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; carcass value; ultrasound instruments; FOM; ZP method (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DC229AF479D6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální otázky produkce jatečných zvířat.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
  • Vejčík, Antonín
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-783-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software