About: Výsledky testace hybridních prasat v provozních podmínkách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Carcass value and meat quality of hybrid combination (Large White and Landrace) x (Large White - sire line x Belgian Landrace), (Large White and Landrace) x (Large White - sire line x Pietrain), (Landrace x Large White) x (Pietrain x Hampshire) and (Large White x Landrace) x (PIC 337) were investigated. Final hybrids were sacrificed at average slaughter weight 111.93 kg, 107.65 kg, 103.66 kg and 119.25 kg. The value of lean meat content (FOM) was 53.00 %, 56.87 %, 55.21 % and 54.21 %. The average backfat thickness was 28.30 mm, 22.38 mm, 23.21 mm and 25.87 mm, pH1 6.46, 6.31, 6.61 and 6.63. (en)
  • Cílem sledování bylo získat údaje o detailním složení jatečných půlek a kvalitě masa vybraných hybridních kombinací prasat. V nejméně příznivé hmotnosti, téměř 120 kg, byli poraženi hybridi plemenné kombinace (BUxL)x(PIC337), následovala kombinace (BUxL)x(BOxBL) s porážkovou hmotností 111,93 kg, (BUxL)x(BOxPn) s 107,65 kg a v nejnižší porážkové hmotnosti 103,66 kg byla poražena prasata kombinace (LxBU)x(PnxH). Nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku 28,30 mm byla naměřena u kombinace (BUxL)x(BOxBL), následovala kombinace (BUxL)x(PIC337) s 25,87 mm a kombinace (LxBU)x (PnxH) a (BUxL)x(BOxPn) s 23,2 mm a 22,38 mm. Nejvyšší podíl libového masa zjištěný jak pomocí aparativní klasifikace (FOM), tak i dvoubodovou metodou 56,87 %, resp. 55,97 % byl naměřen u kombinace (BUxL)x(BOxPn), následovala kombinace (LxBU)x(PnxH) s 55,21, resp. 53,86 %, téměř shodný podíl oběma metodami byl zjištěn u kombinace (BUxL)x(PIC337), a to 54,21 %, resp. 54,52 % a nejnižší podíl u kombinace (BUxL)x(BOxBL) s 53 %, resp. 51,78.
  • Cílem sledování bylo získat údaje o detailním složení jatečných půlek a kvalitě masa vybraných hybridních kombinací prasat. V nejméně příznivé hmotnosti, téměř 120 kg, byli poraženi hybridi plemenné kombinace (BUxL)x(PIC337), následovala kombinace (BUxL)x(BOxBL) s porážkovou hmotností 111,93 kg, (BUxL)x(BOxPn) s 107,65 kg a v nejnižší porážkové hmotnosti 103,66 kg byla poražena prasata kombinace (LxBU)x(PnxH). Nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku 28,30 mm byla naměřena u kombinace (BUxL)x(BOxBL), následovala kombinace (BUxL)x(PIC337) s 25,87 mm a kombinace (LxBU)x (PnxH) a (BUxL)x(BOxPn) s 23,2 mm a 22,38 mm. Nejvyšší podíl libového masa zjištěný jak pomocí aparativní klasifikace (FOM), tak i dvoubodovou metodou 56,87 %, resp. 55,97 % byl naměřen u kombinace (BUxL)x(BOxPn), následovala kombinace (LxBU)x(PnxH) s 55,21, resp. 53,86 %, téměř shodný podíl oběma metodami byl zjištěn u kombinace (BUxL)x(PIC337), a to 54,21 %, resp. 54,52 % a nejnižší podíl u kombinace (BUxL)x(BOxBL) s 53 %, resp. 51,78. (cs)
Title
  • Výsledky testace hybridních prasat v provozních podmínkách
  • Results of hybrid pig testing in operational conditions (en)
  • Výsledky testace hybridních prasat v provozních podmínkách (cs)
skos:prefLabel
  • Výsledky testace hybridních prasat v provozních podmínkách
  • Results of hybrid pig testing in operational conditions (en)
  • Výsledky testace hybridních prasat v provozních podmínkách (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005924!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 48-49
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1231)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 593834
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005924
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; hybrid combination; carcass value; lean meat content; meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B5FC49D8EB15]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chov hospodárskych zvierat v podmienkach EÚ.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Vejčík, Antonín
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-88943-21-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software