About: Content of biogenic amines during storage of fish flesh     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce je porovnat rychlost rozvoje biogenních aminů (histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu) ve svalovině různých druhů sladkovodních ryb. Výskyt biogenních aminů byl proveden ve filetech masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byla zkoumána dynamika vzniku a rozdílnost v obsahu biogenních aminů v mase uvedených druhů ryb ve dvou teplotních pásmech - 3 a 15 °C. Z této práce vyplývá, že nejpomalejší rozvoj biogenních aminů v teplotním pásmu 3 °C byl zaznamenán u filet ze pstruha. Rozvoj biogenních aminů v mase kapra se pohyboval v rozmezí hodnot zjištěných mezi masem pstruha a okouna.
  • Cílem práce je porovnat rychlost rozvoje biogenních aminů (histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu) ve svalovině různých druhů sladkovodních ryb. Výskyt biogenních aminů byl proveden ve filetech masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byla zkoumána dynamika vzniku a rozdílnost v obsahu biogenních aminů v mase uvedených druhů ryb ve dvou teplotních pásmech - 3 a 15 °C. Z této práce vyplývá, že nejpomalejší rozvoj biogenních aminů v teplotním pásmu 3 °C byl zaznamenán u filet ze pstruha. Rozvoj biogenních aminů v mase kapra se pohyboval v rozmezí hodnot zjištěných mezi masem pstruha a okouna. (cs)
  • The aim of this work was to compare development of biogenic amines (histamine, putrescine, cadaverine, tyramine, tryptamine, spermedine and spermine) in the flesh of some freshwater fish species. Content of biogenic amines was investigated in perch (Perca fluviatilis), common carp (Cyprinus carpio) and trout (Oncorhynchus mykiss) filets. The dynamic and difference in the biogenic amines content were followed in two temperature zones - 3 °C and 15 °C. The result of the work is that the slowest development of biogenic amines is in 3 °C as it was proved in the trout fillets. The development of biogenic amines in carp flesh ranged between trout and perch flesh. (en)
Title
  • Content of biogenic amines during storage of fish flesh (en)
  • Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb
  • Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb (cs)
skos:prefLabel
  • Content of biogenic amines during storage of fish flesh (en)
  • Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb
  • Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005456!RIV/2005/MSM/122205/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 195-199
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 126100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 593741
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005456
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Biogenic amines;perch;carp;trout;fillet (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AC5F081B5902]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Český Těšín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí. [Díl] 1
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Křížek, Martin
  • Vácha, František
  • Kouřil, Jan
  • Novik, Ihar
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-677-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software