About: Faktory ovlivňující kvalitativní ukazatele silážovaných krmiv     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ve čtyřletém období bylo sledováno 349 vzorků kukuřičných siláží a 200 vzorků jetelotravních siláží. V provozních podmínkách byl zkoumán vliv aditiv na kvalitativní zatřídění, posouzeny základní ukazatele kvality a dále byla provedena analýza vztahů mezi jednotlivými ukazateli. Na základě zařazení siláží do tříd jakosti lze konstatovat, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. U kukuřičných siláží má na samotnou třídu fermentace největší vliv obsah kyseliny octové, dále pak obsah kyseliny mléčné. Na základě hodnocení korelačních koeficientů mezi celkovou třídou a obsahem kyseliny octové byla zjištěna závislost r 0,55 (P<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (P<0,05). Optimální obsah vlákniny u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny. Z korelačních koeficientů hodnotící jetelotravní siláže je patrné, že největším (zhoršujícím) faktorem na zařazení do celkové třídy jakosti bylo množství vlá
  • Ve čtyřletém období bylo sledováno 349 vzorků kukuřičných siláží a 200 vzorků jetelotravních siláží. V provozních podmínkách byl zkoumán vliv aditiv na kvalitativní zatřídění, posouzeny základní ukazatele kvality a dále byla provedena analýza vztahů mezi jednotlivými ukazateli. Na základě zařazení siláží do tříd jakosti lze konstatovat, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. U kukuřičných siláží má na samotnou třídu fermentace největší vliv obsah kyseliny octové, dále pak obsah kyseliny mléčné. Na základě hodnocení korelačních koeficientů mezi celkovou třídou a obsahem kyseliny octové byla zjištěna závislost r 0,55 (P<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (P<0,05). Optimální obsah vlákniny u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny. Z korelačních koeficientů hodnotící jetelotravní siláže je patrné, že největším (zhoršujícím) faktorem na zařazení do celkové třídy jakosti bylo množství vlá (cs)
  • There was followed 349 samples of maize silages in three-years period. There was detected effect of additives for qualitative classification, evaluation basic indices qualities and it was made analyse affinity among individual factors classification and designation. The additives have positive influence for fermentative process and for total quality of silages too. This was certified according to classification of maize silages to the quality classes. Quality of maize silages were mostly effected by include in classes fermentation. The class of fermentation in maize silages is mostly influenced by acetic acid, then lactic acid and pH. We found out according to evaluation of correlation coefficients these parameters - between total class and content acetic acid r 0,55 (P<0,05), between total class and content fibre was location dependence r 0,48 (P<0,05). Optimal content of fibre in maize silages matches to the value 210 g/kg dry matter. We evaluated correlation coefficients at clovergrass silag (en)
Title
  • Faktory ovlivňující kvalitativní ukazatele silážovaných krmiv
  • Faktory ovlivňující kvalitativní ukazatele silážovaných krmiv (cs)
  • The influence of factors for qualitative parameters of silages (en)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující kvalitativní ukazatele silážovaných krmiv
  • Faktory ovlivňující kvalitativní ukazatele silážovaných krmiv (cs)
  • The influence of factors for qualitative parameters of silages (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005419!RIV/2005/MSM/122205/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 129-132
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 122200002)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 564091
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005419
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silage;additives;class of quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CDDC3DC04467]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice: Series for Animal Science
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kadlec, Jaromír
  • Lád, František
  • Čermák, Bohuslav
  • Jančík, F.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-558X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software