About: Hodnocení sacharidového spektra vybraných pícnin a jeho změny v průběhu vegetace a konzervace ovlivňující jejich výživnou hodnotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The evaluation of fibre spectrum at chosen species and cultivars of grasses during their first cutting and the influence of this spectrum on digestibility of organic matter (OMD) and relative feed value (RFV) was the aim of this study. We evaluated individual types of fibre - CF, NDF, ADF and lignin. We detected low contain of lignin at Lolium species. Increasing content of lignin among periods was detected at Lolium multiflorum. High correlation between lignin and digestibility was proved. According evaluation of OMD and RFV, Lolium multiflorum or Lolium perenne can be considered as qualitative, in the first periode of May all Lolium grasses are in the first class of quality whereas Dactylis glomerata, Phleum pratense and Festuca pratensis belong to the second class. These grasses must be cutted in early phenophase when the composition of fibre spectrum is more favourable in relation to digestibility.349 samples of maise silages and 200 samples of grass and clover/grass silages were evaluated in thre (en)
  • Článek je zaměřen na hodnocení spektra vlákniny u trav v průběhu první seče a sledování vlivu spektra na stravitelnost organické hmoty a relativní výživnou hodnotu.Pokus potvrdil vysokou závislost mezi stravitelností a obsahem ligninu. Jako nejkvalitnější byly vyhodnoceny druhy Lolium multiflorum a Lolium perenne; všechny Lolia z první květnové seče lze zařadit do 1. třídy jakosti, zatímco Dactylis glomerata, Phleum pratense and Festuca pratensis splňovaly kritéria pro řazení do 2. třídy. tyto trávy je třeba sklízet v rané fenofázi, když se složení vlákninného spektra v příznivějším vztahu se stravitelností.V tříletém období bylo hodnoceno 349 vzorků kukuřičné a 200 vzorků travní a jetelotravní siláže. Byl detekován významný vliv aditiv na kvalitu siláže. Aditiva pozitivně ovlivňují průběh fermentace a celkovou kvalitu siláže. Třída fermentace je ovlivněna obsahem kyseliny octové, mléčné a celkovým pH. Korelace mezi celkovou kvalitou a obsahem kyseliny octové činila r = 0,55 (P<0,05), mezi celkovo
  • Článek je zaměřen na hodnocení spektra vlákniny u trav v průběhu první seče a sledování vlivu spektra na stravitelnost organické hmoty a relativní výživnou hodnotu.Pokus potvrdil vysokou závislost mezi stravitelností a obsahem ligninu. Jako nejkvalitnější byly vyhodnoceny druhy Lolium multiflorum a Lolium perenne; všechny Lolia z první květnové seče lze zařadit do 1. třídy jakosti, zatímco Dactylis glomerata, Phleum pratense and Festuca pratensis splňovaly kritéria pro řazení do 2. třídy. tyto trávy je třeba sklízet v rané fenofázi, když se složení vlákninného spektra v příznivějším vztahu se stravitelností.V tříletém období bylo hodnoceno 349 vzorků kukuřičné a 200 vzorků travní a jetelotravní siláže. Byl detekován významný vliv aditiv na kvalitu siláže. Aditiva pozitivně ovlivňují průběh fermentace a celkovou kvalitu siláže. Třída fermentace je ovlivněna obsahem kyseliny octové, mléčné a celkovým pH. Korelace mezi celkovou kvalitou a obsahem kyseliny octové činila r = 0,55 (P<0,05), mezi celkovo (cs)
Title
  • Hodnocení sacharidového spektra vybraných pícnin a jeho změny v průběhu vegetace a konzervace ovlivňující jejich výživnou hodnotu
  • Hodnocení sacharidového spektra vybraných pícnin a jeho změny v průběhu vegetace a konzervace ovlivňující jejich výživnou hodnotu (cs)
  • Evaluation of saccharide spectrum in chosen fodder plants and its changes during vegetation and conservation according their nutritive value (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení sacharidového spektra vybraných pícnin a jeho změny v průběhu vegetace a konzervace ovlivňující jejich výživnou hodnotu
  • Hodnocení sacharidového spektra vybraných pícnin a jeho změny v průběhu vegetace a konzervace ovlivňující jejich výživnou hodnotu (cs)
  • Evaluation of saccharide spectrum in chosen fodder plants and its changes during vegetation and conservation according their nutritive value (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005242!RIV/2005/MSM/122205/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 137-140
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 122200002)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 566495
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005242
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grasses;trefoils;silage;digestibility;feed ration;milk quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F8460EFFE468]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Science
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čermák, Bohuslav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-558X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software