Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Čtyři bílkovinné frakce (1 - albuminy a globuliny), 2 - gliadiny, 3 - gluteniny (extrahované pomocí NaOH), 4 - gluteniny (extrahované pomocí SDS) byly d ě leny v podmínkách SDS na polyakrylamidovém gelu a použity jako biochemické marke-ry pro hodnocení stupně polymorfismu u tří odrůd pšenice špaldy - Hercule, Altgold a Rouquin a tří novošlechtění - H92.27, H92.28 a M92.20 (vytvořených křížením pšenice špaldy s pšenicí setou) a referenční odrůdy pšenice seté Brea. Výsledné elektroforeogramy byly digitalizovány a pomocí Nei a Li koeficientu podobnosti byl vyhodnocen vztah mezi sledovanými genotypy. Celkové hodnocení všech čtyř markerovacích systémů vykazovalo diference mezi pšenicí setou Brea, odrůdami špaldy i hybridními liniemi. Rovněž byly zjištěny významné diference mezi původními starými odrůdami pšenice špaldy (Hercule, Altgold a Rouquin) a hybridními liniemi pšenice špaldy. V podmínkách Osbornovy extrakce byla potvrzena skutečnost vzájemného přechodu proteinových frakcí (gliadinů a gluteninů ).
- Čtyři bílkovinné frakce (1 - albuminy a globuliny), 2 - gliadiny, 3 - gluteniny (extrahované pomocí NaOH), 4 - gluteniny (extrahované pomocí SDS) byly d ě leny v podmínkách SDS na polyakrylamidovém gelu a použity jako biochemické marke-ry pro hodnocení stupně polymorfismu u tří odrůd pšenice špaldy - Hercule, Altgold a Rouquin a tří novošlechtění - H92.27, H92.28 a M92.20 (vytvořených křížením pšenice špaldy s pšenicí setou) a referenční odrůdy pšenice seté Brea. Výsledné elektroforeogramy byly digitalizovány a pomocí Nei a Li koeficientu podobnosti byl vyhodnocen vztah mezi sledovanými genotypy. Celkové hodnocení všech čtyř markerovacích systémů vykazovalo diference mezi pšenicí setou Brea, odrůdami špaldy i hybridními liniemi. Rovněž byly zjištěny významné diference mezi původními starými odrůdami pšenice špaldy (Hercule, Altgold a Rouquin) a hybridními liniemi pšenice špaldy. V podmínkách Osbornovy extrakce byla potvrzena skutečnost vzájemného přechodu proteinových frakcí (gliadinů a gluteninů ). (en)
|
Title
| - Hodnocení bílkovinných frakcí jako biochemických markerů pro identifikaci odrůd pšenice špaldy (Triticum spelta L.).
- Hodnocení bílkovinných frakcí jako biochemických markerů pro identifikaci odrůd pšenice špaldy (Triticum spelta L.). (en)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení bílkovinných frakcí jako biochemických markerů pro identifikaci odrůd pšenice špaldy (Triticum spelta L.).
- Hodnocení bílkovinných frakcí jako biochemických markerů pro identifikaci odrůd pšenice špaldy (Triticum spelta L.). (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/03:00005098!RIV/2004/GA0/122204/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/03:00005098
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - spelt wheat; biochemical markers; seed proteins; electrophoresis; protein fractions (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Plant, soil and Environment
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořáček, Václav
- Čurn, Vladislav
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |