Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - This paper aims to inform the level of lean meat achieved in pig hybrid population produced in the South Bohemia region. The data were obtained from randomly selected 155 final hybrids. The paper evaluates impact of slaughter pig weight on their classification by two-point methods (ZP method). The average slaughter weight achieved 112,05 kg, lean meat 54,32 %. The most favourable classification in SEUROP was found to carcass weight category 90 - 99,9 kg. Relatively favourable classification was to 100- 109,9 kg yet. (en)
- Pro zhodnocení zmasilosti jatečných hybridů pocházejících z jihočeského regionu byl vybrán soubor, do kterého bylo zahrnuto 155 náhodně vybraných jedinců pocházejících z běžných chovatelských podmínek a porážených v masokombinátu Maso Planá, a.s. v letech 2000 až 2001. Ve sledovaném souboru byl dosažen průměrný podíl svaloviny 54,32 % (dvoubodová metoda) při průměrné jatečné hmotnosti 112,05 kg (hmotnost jatečně opracovaného těla * 1,23). Do nejvyšších jakostních tříd S a E bylo zařazeno téměř 42 %,do SEU tříd 88,4 % jatečných těl. V souladu se zásadami SEUROP systému docházelo k postupnému snižování podílu svaloviny, který byl podle předpokladu doprovázen zvyšováním hmotnosti jatečně opracovaného těla, tj. S - 62,21 % ( 78,8 kg), E - 57,1 % (90 ,1 kg), U - 52,65 % (91,4 kg) a R 48,56 % (98,8 kg). Podíl svaloviny byl příznivý do hmotnostního intervalu 90 - 99,9 kg, a to 53,59 %. V následujícím intervalu 100 - 109,9 kg se již došlo ke snížení hodnoty na 52,67 %.
|
Title
| - Analýza jatečné hodnoty finálních hybridů.
- Analýza jatečné hodnoty finálních hybridů. (cs)
- The analysis of breeding value in final hybrids. (en)
|
skos:prefLabel
| - Analýza jatečné hodnoty finálních hybridů.
- Analýza jatečné hodnoty finálních hybridů. (cs)
- The analysis of breeding value in final hybrids. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/01:00002922!RIV/2002/MSM/122202/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/01:00002922
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig, lean meat, lean meat, slaughter weightpig, lean meat, lean meat, slaughter weight (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference %22Aktuální poznatky v chovu a šlechtění prasat%22.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kernerová, Naděžda
- Matoušek, Václav
- Jirotková, Dana
- Vejčík, Antonín
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |