About: Permanent grassland management from aspect of dandelion´s (Taraxacum sect. Ruderalia) cover     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The publication presents basic information about Taraxacum sect. Ruderalia. In the methodical handbook there are summarized present and documented knowledge about these dicotyledonous species of the family Asteraceae – biology, types of reproduction etc. Further, there are presented results of long-term trials with permanent grasslands managed by different cutting regimes and fertilization in relation to percentage cover of these perennial forbs. The methodology comes across in farming practice and at secondary school as study materials too. (en)
  • Publikace prezentuje základní informace o rodu Taraxacum sect. Ruderalia. V metodice jsou shrnuty doposud známé poznatky o těchto dvouděložných rostlinách z čeledi Asteraceae - biologii, způsobech rozmnožování aj. Dále jsou uvedeny výsledky dlouhodobých pokusů s trvalými travními porosty, které byly obhospodařovány při rozdílných režimech sečí a hnojení, ve vztahu k zastoupení těchto vytrvalých bylin. Certifikovaná metodika najde uplatnění v zemědělské praxi a také na středních školách jako studijní materiál.
  • Publikace prezentuje základní informace o rodu Taraxacum sect. Ruderalia. V metodice jsou shrnuty doposud známé poznatky o těchto dvouděložných rostlinách z čeledi Asteraceae - biologii, způsobech rozmnožování aj. Dále jsou uvedeny výsledky dlouhodobých pokusů s trvalými travními porosty, které byly obhospodařovány při rozdílných režimech sečí a hnojení, ve vztahu k zastoupení těchto vytrvalých bylin. Certifikovaná metodika najde uplatnění v zemědělské praxi a také na středních školách jako studijní materiál. (cs)
Title
  • Permanent grassland management from aspect of dandelion´s (Taraxacum sect. Ruderalia) cover (en)
  • Obhospodařování trvalých travních porostů z aspektu pokryvnosti pampelišky sekce Ruderalia (Taraxacum sect. Ruderalia)
  • Obhospodařování trvalých travních porostů z aspektu pokryvnosti pampelišky sekce Ruderalia (Taraxacum sect. Ruderalia) (cs)
skos:prefLabel
  • Permanent grassland management from aspect of dandelion´s (Taraxacum sect. Ruderalia) cover (en)
  • Obhospodařování trvalých travních porostů z aspektu pokryvnosti pampelišky sekce Ruderalia (Taraxacum sect. Ruderalia)
  • Obhospodařování trvalých travních porostů z aspektu pokryvnosti pampelišky sekce Ruderalia (Taraxacum sect. Ruderalia) (cs)
skos:notation
  • 224117/2012-MZE-17221
  • RIV/49608851:_____/12:#0000573!RIV13-MZE-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QH81280)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Z obecného hlediska jde zvláště o možné zvýšení přírůstků zvířat o 50 g díky zlepšení kvality objemné píce. Na pastvině tráví tele v průměru 130 dnů, pokud by se při pastvě zvýšil přírůstek, jednalo by se o 6,5 kg živé hmotnosti na tele. U 136 000 telat chovaných v chovu krav bez tržní produkce mléka by se tak jednalo o 884 000 kg živé hmotnosti. Při průměrné ceně zástavového skotu 50 Kč za kg by šlo o finanční přínos 44 200 tis. Kč za rok. Dalšími přínosy jsou: zvířata, kterým jsou předkládána kvalitnější objemná krmiva, mají menší nároky na krmné doplňky a jsou také méně náchylná k dietetickým obtížím, čímž se sníží náklady na nákup koncentrátů pro vybilancování krmných dávek, resp. náklady za veterinární ošetření.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 155366
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/12:#0000573
http://linked.open...terniIdentifikace
  • J01/12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grasslands; dandelion; management; weeds (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CA20EB7AA5C5]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika je využíváná na základě uzavřené smlouvy o využití certifikované metodiky č. J01/12 ze dne 7. 11. 2012 společností Jamenská a.s.; Jamné nad Orlicí 289; Jamné nad Orlicí 561 65; IČ: 25297431. Odpovědná osoba: Ing. Ondřej Kopp; Agrovýzkum Rapotín s.r.o.; Výzkumníků 267, 788 13 Vykýřovice; tel. 583 392 111.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Štýbnarová, Marie
  • Mičová, Pavlína
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software