About: Zhodnocení vlivu mléčné výživy v raném věku na zabřezávání u jalovic plemen český strakatý skot a holštýnský skot     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The overall objective of our paper was to examine effects of milk diet at early age on conception rate in heifers. We used two breeds Czech Fleckvieh and Holstein (C & H) reared apart from each other on two farms. On each farm, there were the treatment and control diets fed from the birth to 49 days of age. Control group were fed milk diet without organic acid and with organic acid respectively. Numbers of animals were 40 and 38 in treatment and control group, respectively. Heifers were inseminated by AI in response to detected estrus. To compare the conception rate of the heifers and for statistical evaluation was used Kaplan- Meier method taken from survival analysis. Statistical comparisons of the conception rate between treatment and control groups were evaluated for each breed separately. There were found no significant differences between diet groups in conception rates. Only between-breeds differences were significant, however, it could be the effect of the farms. (en)
  • Hlavním cílem našeho článku bylo vyhodnotit vliv mléčné výživy v raném věku na zabřezávání jalovic. Použili jsme dvě plemena český strakatý skot a holštýnský skot (C & H) chována rozděleně na dvou farmách. Na každé farmě byla ovlivňovaná a kontrolní skupina krmena od narození do 49 dnů věku. Kontrolní skupina byla krmena mléčnou krmnou směsí bez organických kyselin a pokusná mléčnou krmnou směsí s organickými kyselinami. Počty zvířat byly 40 v pokusné a 38 v kontrolní skupině. Jalovice byly inseminovány po zjištění říje. Pro srovnání míry zabřezávání u jednotlivých skupin jalovic a pro statistické vyhodnocení bylo použito Kaplan-Meierovy metody převzaté z analýzy přežívání. Statistické srovnání míry zabřezávání mezi pokusnou a kontrolní skupinou bylo provedeno i pro každé plemeno zvlášť. Při našem testování vlivu mléčné výživy telat na zabřezávání jalovic jsme nezjistili žádné signifikantní rozdíly v zabřezávání mezi kontrolní a pokusnou skupinou, rozdíly byly mezi plemeny, kde se však mohl projevit i vliv chovu.
  • Hlavním cílem našeho článku bylo vyhodnotit vliv mléčné výživy v raném věku na zabřezávání jalovic. Použili jsme dvě plemena český strakatý skot a holštýnský skot (C & H) chována rozděleně na dvou farmách. Na každé farmě byla ovlivňovaná a kontrolní skupina krmena od narození do 49 dnů věku. Kontrolní skupina byla krmena mléčnou krmnou směsí bez organických kyselin a pokusná mléčnou krmnou směsí s organickými kyselinami. Počty zvířat byly 40 v pokusné a 38 v kontrolní skupině. Jalovice byly inseminovány po zjištění říje. Pro srovnání míry zabřezávání u jednotlivých skupin jalovic a pro statistické vyhodnocení bylo použito Kaplan-Meierovy metody převzaté z analýzy přežívání. Statistické srovnání míry zabřezávání mezi pokusnou a kontrolní skupinou bylo provedeno i pro každé plemeno zvlášť. Při našem testování vlivu mléčné výživy telat na zabřezávání jalovic jsme nezjistili žádné signifikantní rozdíly v zabřezávání mezi kontrolní a pokusnou skupinou, rozdíly byly mezi plemeny, kde se však mohl projevit i vliv chovu. (cs)
Title
  • Zhodnocení vlivu mléčné výživy v raném věku na zabřezávání u jalovic plemen český strakatý skot a holštýnský skot
  • Zhodnocení vlivu mléčné výživy v raném věku na zabřezávání u jalovic plemen český strakatý skot a holštýnský skot (cs)
  • Evaluation of effect of milk diet at early age on the conception rate in heifers of Czech Fleckvieh and Holstein (en)
skos:prefLabel
  • Zhodnocení vlivu mléčné výživy v raném věku na zabřezávání u jalovic plemen český strakatý skot a holštýnský skot
  • Zhodnocení vlivu mléčné výživy v raném věku na zabřezávání u jalovic plemen český strakatý skot a holštýnský skot (cs)
  • Evaluation of effect of milk diet at early age on the conception rate in heifers of Czech Fleckvieh and Holstein (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/11:#0000517!RIV12-MZE-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44035), P(ME09081), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 243039
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/11:#0000517
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Holstein; Czech Fleckvieh; milk diet; conception rate; survival analysis; Kaplan-Meier (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [62B74EA353FA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Zhang, Y.
  • Vacátko, Evžen
  • Šarovská, Lenka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software