About: Srovnání nefelometricky a tradičně stanovené koagulace proteinů syrového kravského mléka jako technologické vlastnosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The important indicators of the technological quality are fat, lactose, somatic cell counts, solids non-fat, casein, alcohol stability, titrable acidity, acidity, rennet coagulation time, rennet coagulation firmness, coagulation and rennet coagulation quality. It is important to mention the clotting of the milk. The new examination methods of the milk technological parameters are exerted today. In the case of the clotting it is a nephelometry (turbidimetric measuring of the turbidity). It means the time of enzymatic coagulation beginning of the lactoproteins. The aim of the work was to compare the relationship of the nephelometric determination results of the milk coagulation to the conventional methods for the technological milk parameters determination. It was found the significant relationship between conventional and nephelometry measuring time of the coagulation (0.845; P < 0.001). The result of the coagulation time is probably less important for next cheese quality in terms of consistency and texture. (en)
  • Mezi důležité ukazatele technologické kvality mléka patří tuk, laktóza, počet somatických buněk, tukuprostá sušina, kasein, alkoholová stabilita, titrační kyselost, kyselost, čas koagulace syřidlem a pevnost. Důležité je zmínit syřitelnost. V současnosti se uplatňují nové metody posouzení technologických vlastností mléka. U syřitelnosti jde o nefelometrii (turbidimetrické měření zákalu) při stanovení času počátku enzymatické koagulace laktoproteinů. Cílem práce bylo posoudit vztah výsledků nefelometrického stanovení koagulace mléka k tradičním metodám stanovení daného ukazatele pro posouzení technologických vlastností mléka. Byl zjištěn významný vztah mezi tradičně stanoveným časem koagulace a časem koagulace prostřednictvím nefelometrické metody (0,845; P < 0,001). Výpověď ukazatele času koagulace k možné následné kvalitě sýrů (konzistence a textura) se jeví jako méně významná.
  • Mezi důležité ukazatele technologické kvality mléka patří tuk, laktóza, počet somatických buněk, tukuprostá sušina, kasein, alkoholová stabilita, titrační kyselost, kyselost, čas koagulace syřidlem a pevnost. Důležité je zmínit syřitelnost. V současnosti se uplatňují nové metody posouzení technologických vlastností mléka. U syřitelnosti jde o nefelometrii (turbidimetrické měření zákalu) při stanovení času počátku enzymatické koagulace laktoproteinů. Cílem práce bylo posoudit vztah výsledků nefelometrického stanovení koagulace mléka k tradičním metodám stanovení daného ukazatele pro posouzení technologických vlastností mléka. Byl zjištěn významný vztah mezi tradičně stanoveným časem koagulace a časem koagulace prostřednictvím nefelometrické metody (0,845; P < 0,001). Výpověď ukazatele času koagulace k možné následné kvalitě sýrů (konzistence a textura) se jeví jako méně významná. (cs)
Title
  • Srovnání nefelometricky a tradičně stanovené koagulace proteinů syrového kravského mléka jako technologické vlastnosti
  • Srovnání nefelometricky a tradičně stanovené koagulace proteinů syrového kravského mléka jako technologické vlastnosti (cs)
  • Comparison of cow raw milk protein coagulation described using nephelometry and traditional procedure as technological property (en)
skos:prefLabel
  • Srovnání nefelometricky a tradičně stanovené koagulace proteinů syrového kravského mléka jako technologické vlastnosti
  • Srovnání nefelometricky a tradičně stanovené koagulace proteinů syrového kravského mléka jako technologické vlastnosti (cs)
  • Comparison of cow raw milk protein coagulation described using nephelometry and traditional procedure as technological property (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/11:#0000516!RIV12-MSM-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(LA09030), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 231769
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/11:#0000516
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow; raw milk; technological properties; lactoprotein coagulation; nephelometry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BBF92890250C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Kopecký, Jaroslav
  • Sojková, Kamila
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software